Ekonomi

Aracı olanlara bayram müjdesi! Benzin ve motorin dev indirim geldi

Ramazan Bayramı'nda tüm sürücüleri sevindiren önemli bir açıklama geldi. Benzin ve motorine dev indirim geldi. İşte tüm detaylar...21 Nisan Cuma günü milyonlarca araç sahibi için akaryakıta indirim açıklaması yapıldı

Ramazan Bayramı araç sahiplerine uğurlu geldi. 21 Nisan Cuma günü milyonlarca araç sahibi için akaryakıta indirim açıklaması yapıldı. Bayram öncesinde yolculuk yapacak kişileri sevindiren indirim ile birlikte benzin, motorin ve LPG ile araç sahiplerinin yüzü güldü. İşte indirimin detayları…

BAYRAMDA İNDİRİMLİ OLACAK
Benzin, motorin ve LPG ile araç sahiplerine sevindiren önemli bir açıklama yapıldı. Akaryakıtta 1 TL 21 kuruş ve 91 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu. Araç sahipleri tarafından önemli bir yere sahip olan akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamların ardından bayram indirimi yüzleri güldürdü. Benzinli ve dizel araç sahiplerinin sevindirecek açıklamalar kapsamında indirim oranları da belli oldu. Brent Petrol fiyatlarında görülen hareketlilik ve döviz kurlarındaki farklılık akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansıdı.

MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM
Benzin fiyatı son olarak 5 Nisan’da 1,12 TL artmıştı. Ancak bu gece yarısından itibaren benzin grubunda 1.21 TL indirim yapıldı. 11 Nisan’da 67 kuruş zamlanan mazot fiyatı ise bu gece 91 kuruş geriledi.

PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE
Dün 84,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,12 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün 82 dolar seviyelerinde hareket ediyor. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 78 dolardan alıcı buluyor. Fiyatlardaki düşüşte, ABD dolarının faiz artırımı beklentileriyle güçlenmesi ile ABD ve Çin'den gelen son ekonomik verilerin talepteki toparlanma beklentilerini karşılamaması etkili oluyor.

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI
Benzin: 21.2 TL
Motorin: 20.17 TL
LPG (Otogaz): 10,32 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin: 21.6 TL
Motorin: 20.59 TL
LPG (Otogaz): 10,64 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin: 21.56 TL
Motorin: 20.66 TL
LPG (Otogaz): 10,39 TL