Ulaşım

Bayramda üç ilde raylı sistemler ücretsiz olacak!

Kurban Bayramı’nda üç ilde bulunan raylı sistemler ücretsiz olarak hizmet verecek. İşte merak edilen o iller!Bayramda üç ilde bulunan raylı sistemler halka ücretsiz hizmet verecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak raylı sistemlere dair bilgi verdi. Bayramda üç ilde bulunan raylı sistemler halka ücretsiz hizmet verecek.

İşte haberin detayları…

HANGİ İLDE RAYLI SİSTEMLER ÜCRETSİZ OLACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; İstanbul, Ankara ve İzmir’de hizmet veren ‘Başkentray, İzban ve Marmaray’ın Kurban Bayramı ve 15 Temmuz’da ücretsiz olacağını açıkladı. Bakanlık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı’nda ve 15 Temmuz’da; Marmaray, Başkentray ve İzban ücretsiz hizmet verecektir” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Ankara, İzmir ve İstanbul'da hizmet veren raylı ulaşım sistemlerinin Kurban Bayramı'nda ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ücretsiz hizmet vereceğini belirtti.

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz bayramlarda da olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de birçok ulaşım aracı vatandaşlara ücretsiz olacak. Ramazan Bayramı 9 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. İstanbul ve Ankara'da bayram süresince otobüs, vapur, metro, Metrobüs, Marmaray, Ankaray ücretsiz halka hizmet verecek.

Bayramda çalışacak ve gezecek olanların merak ettiği konuların başında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığı geliyor. Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı hakkında açıklama İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İETT’nin yaptığı açıklama şu şekilde; Kurban Bayramı ve devam eden günlerde Metrobüs hattı ve İETT seferleri ağırlıklı olarak Cumartesi sefer planına göre yapılacak. İki yeni kurban kesim noktası için iki geçici hat açılacak. Peronlarda yedek araçlar bulundurularak gerektiğinde yoğunlaşan noktalara ek seferler düzenlenecek. Kurban Bayramı'nda 4 gün boyunca İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz olacak.

ANKARA’DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ile “Kurban Bayramı” boyunca 09-10-11-12 Temmuz 2022 tarihleri boyunca ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan Karar gereğince vatandaşlarımız, dört gün süren Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 09 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabah saat 06.00'dan, son günü olan 12 Temmuz 2022 Salı günü akşam saat 24.00'e kadar, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar.

Kredi kısıtlaması ile ilgili BDDK’dan yeni hamle!

Ödeme tarihleri belli oldu! 2022 zamlı memur maaşları ne zaman yatırılacak?

Memurun yüzünü güldüren ek gösterge düzenlemesi! 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek?