Genel

Bayramın son gününde kurbanlık fiyatları düştü mü? 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Pazarlardaki fiyatların bayramın son 2 günü düşeceğini bilen vatandaşlar, ¨Kurbanlık fiyatları düştü mü, ne kadar düştü?¨ sorusunun yanıtlarını arıyor. Peki, 2022 kurbanlık fiyatları düştü mü? Kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar...Pazarlardaki fiyatların bayramın son 2 günü düşeceğini bilen vatandaşlar, ¨Kurbanlık fiyatları düştü mü, ne kadar düştü?¨ sorusunun yanıtlarını arıyor

Kurban Bayramı'nın son gününe girerken, artık kurban satıcılarının elinde de sadece küçükbaş hayvanlar kaldı. Pazarlardaki fiyatların bayramın son 2 günü düşeceğini bilen vatandaşlar, ¨Kurbanlık fiyatları düştü mü, ne kadar düştü?¨ sorusunun yanıtlarını arıyor. Alınan bilgiler, fiyatların yarı fiyatına kadar düştüğü yönünde. Peki, 2022 kurbanlık fiyatları düştü mü? Kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar!

Sabah’ta yer alan habere göre, İzmir'de sona kalan kurbanlık hayvanlar 1000 TL’ye satılıyor. Fiyatlardaki düşüşün yaşanacağını bilen bazı alıcılar, bayramın 2'nci ve 3'üncü günü kurbanlık satın almaya gitti. İlk gün 3-4 bin TL arasında satılan kurbanlıklara 2’nci ve 3’üncü günde en az 1000 TL indirim geldi.

İstanbul'da ise küçükbaş kurbanlıkların satışına devam edilirken, büyükbaşların çoğu ise tükenmiş durumda. Besiciler, memleketlerine dönerken kurbanlıklarını ellerinden çıkarmak istiyor. 3 ile 4 bin TL arası satılan küçükbaşlar, dün 2 bin TL'ye satılıyordu. Bugün ise fiyatların daha da düşeceği belirtiliyor.

2022 KURBAN KESİM FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yılın kurban kesim fiyatlarını açıkladı. Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 2 bin 500 TL olurken yurt dışında ise 1800 TL olarak belirlendi.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlıkların taşıması gereken özelliklere dikkat çekti. Satın alınacak kurbanlığın hiçbir organının eksik olmamasının önemli olduğunu söyleyen Çelik, "Kurbanlıkların sağlıklı olması gerekli. Dişleri, kulağı, boynuzu, gözü olması lazım. Eğer hayvanda doğuştan eksikler varsa, diş hariç bu kurban edilmeye engel değildir fakat sonradan olmuşsa bu hayvanlar kurban edilmez. Alıcının kurbanı alırken kontrol etmesi gerekli." şeklinde konuştu.

SATILAMAYAN KURBANLIKLAR ET VE SÜT KURUMU TARAFINDAN ALINACAK

Diğer yandan Et ve Süt Kurumu, hayvan pazarlarına Kurban Bayramı sebebiyle getirilen ancak besicilerin satamadığı kurbanlıkları satın alacak.

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamada, besicilerin 13-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında sözleşmeli kesimhanelere veya en yakın kurum kombinalarına başvurması halinde, satılamayan kurbanlıkların kurum karkas alım fiyatlarından satın alınacağı kaydedildi.

Et ve Süt Kurumu kesimhanelerine üreticilerden gelen bütün taleplerin karşılanacağının söylendiği açıklamada, ödemelerin 10 gün içerisinde üreticilerin hesaplarına aktarılacağı ifade edildi.

Yüksek enflasyon kurbanlık satışlarını da vurdu! Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Koyun, kuzu, dana fark etmez! Hayvan sahiplerine Et ve Süt Kurumu'ndan az önce müjde

Ekonomist Hatice Kolçak Kurban Bayramı sonrası bankadaki altınlarını ne yapacağını açıkladı