27 / 04 / 2024

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde inceleme yaptı.

İmamoğlu, saha gezisi öncesinde İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’dan projeye ilişkin bilgi aldı. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Kahraman, Ekrem İmamoğlu’na ve İBB üst yönetimine, projenin tarihçesini, önlerine çıkan zorlukları ve geliştirdikleri çözümleri açıkladı. Kahraman, İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinden yüzde 65'i anlaşma sağlandığını, kalan yüzde 35'ine ilişkin ikna çalışmalarına devam edildiği bilgisini aktardı.

 Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İmamoğlu, saha gezisi sırasında "Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi"nin ne zaman biteceğini soran vatandaşa bilgi verdi. Vatandaşın “Tapu işi ne olacak” sorusunu, “O, Meclis’te 5 aydır bekleyen bir konu. Meclis’in buna ‘Evet’ demesi lazım. Umut ediyoruz Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız. Plan çıkınca, tapu verebiliyoruz” şeklinde yanıtladı.

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ

Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet, sunumdan sonra saha incelemesi yaptı. İmamoğlu, projenin bitiş zamanına ilişkin, “Önümüzdeki 2 ay bu anlamda çok hızlı yürüyecek. Bir; taşınacak olanların işini kolaylaştıracağız. İki; çevre güvenliğini sağlayacağız. Üç; buraya biz kendi hizmetlerimizi taşıyacağız. Beltur, sosyal tesis, anaokulu vesaire… Dört; taşınmak istemeyenlere de plan üzerinden onlara katkı sunma çabasını ortaya koyacağız” yanıtını verdi. İmamoğlu, vatandaşın, “Tapu işi ne olacak” sorusunu ise “O, Meclis’te 5 aydır bekleyen bir konu. Az önce onu konuştuk. Meclis’in buna ‘Evet’ demesi lazım. Umut ediyoruz Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız. Plan çıkınca, tapu verebiliyoruz” diye konuştu. 

Örnek dairelerde inceleme yapan İmamoğlu, donatı alanlarını da beraberindeki heyetle inceledi. Proje tamamlandığında, yaklaşık 2 bin hak sahibi, depreme dayanıklı evlerine kavuşacak.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!


Geri Dön