01 / 05 / 2024

Baysaş İstanbul 216'da 0 faiz imkanı!

Baysaş İstanbul 216'da 0 faiz imkanı!

Kadıköy’e bağlı Fikirtepe bölgesinde yeni bir proje için temel atıldı. 4 yıl önce İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesine başlayan Baysaş İnşaat, projesinin ilk etabı için ruhsat aldı ve satışlara başladı.




Kentsel dönüşüm projeleri ile adını duyuran, Kadıköy’e bağlı Fikirtepe bölgesinde yeni bir proje için temel atıldı. 4 yıl önce İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesine başlayan Baysaş İnşaat, projesinin ilk etabı için ruhsat aldı ve satışlara başladı. Bölgedeki plan notlarının sıkça değişmesi nedeniyle sürecin ağır ilerlediğini söyleyen Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, “Fikirtepe’de ‘azınlık’ hak sahiplerinin gerçek dışı talepleri nedeniyle de bekledik. Ancak bakanlığın 3’te 2’si imza atılan alanda, kalan bölüm için kamulaştırma yapmaya başlamasıyla süreç hızlanacak” dedi. 

Projenin ilk etabı için ruhsat aldıklarını ve yüzde 55’i hak sahiplerinin olmak üzere 541 konut ve 12 ticari birim tasarladıklarını belirten Aydın, “İkinci etapta toplam 71 metrekare alanı olan 2 hak sahibi ile anlaşma yapamadık. Bölgede bazı kötü niyetli kişiler süreci tıkıyor. 12 bin metrekare alan 71 metrekareyi bekliyor. Kamulaştırma olunca bu alanda da ruhsat alıp çalışmalara başlayacağız” dedi. Aydın, yeni gayrimenkul projeleri için ilk etapta 253, ikinci etapta 270 hak sahibi ile anlaştıklarını kaydetti. İstanbul 216 projesinde 3 blok yer alıyor.



Hürriyet


Geri Dön