28 / 04 / 2024

BDDK ticari gayrimenkul kredilerinde yüzde 50 sınırını kaldırdı!

BDDK ticari gayrimenkul kredilerinde yüzde 50 sınırını kaldırdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), fabrika, depo, dükkan, mağaza gibi ticari gayrimenkullerin değerinin yüzde 50'si oranında kullanılan kredi sınırını kaldırdı. ATO Başkanı Salih Bezci, kararın inşaat sektörünü de hareketlendireceğini söyled



Ticaretin önünü açacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), ticari gayrimenkul kredileri miktarının, gayrimenkulün değerinin yüzde 50'sini geçemeyeceğine ilişkin sınırı kaldırmasının ticaretin önünü açacağını belirtti.


Kredi hacmini artıracak

Kredi sınırlamasının bu alandaki kredi hacminin küçük kalmasına sebep olduğunu vurgulayan Bezci, yeni kararın bu alandaki kredilerde artışa yol açacağını ifade etti. 


Sektöre hareketlilik kazandıracak

Kararın inşaat sektörüne de hareketlilik kazandıracağının altını çizen Bezci, "Türkiye'de mortgage diye bilinen kanunla konut finansmanı kredileri büyük ölçüde arttı ve konut satışları hızlandı. Ticari amaçlı gayrimenkul krediler sınırlama nedeniyle gayrimenkul kredileri içinde yaklaşık yüzde 5 oranında kaldı. Dükkan ve depo türü ticari gayrimenkul satışları ekonominin seyriyle artış ve azalış gösteriyor. İş yeri finansmanında kredilerin gayrimenkul değerinin yüzde 50'si ile sınırlandırılmasının kaldırılması, iş alemi için çok sevindirici olmuş, ticaretin önü açılmıştır" diye konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön