22 / 07 / 2024

Bedelli askerlik bekleyenler dikkat! Tutar yükseliyor

Bedelli askerlik bekleyenler dikkat! Tutar yükseliyor

Bedelli askerlik bekleyen milyonların kulağı meclisteydi. Bedelli askerlik ücretleri arttı mı? İşte tüm detaylar...




2022'nin başında 56 bin 500 lira olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti, 6 aylık dönemlerde tekrar belirlenmekte. Temmuz ayı enflasyonu ile birlikte memur katsayısının artmasıyla birlikte, bedelli askerlik ücretleri de yükseldi. İşte detaylar...

2022 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?
Açıklanan memur aylık katsayısıyla birlikte milyonlarca gencin beklediği bedelli askerlik ücreti de belli oldu. Bedelli askerlik ücreti kanunda belirtildiği şekilde 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu belirlenmekte.

Buna göre, 2022 yılı bedelli askerlik ücreti belli oldu. 2022 yılının ikinci yarısında ödenecek bedelli askerlik tutarı 80.064,72 lira.

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLUR, DÜŞER Mİ?
Kanunda belirtildiği şekilde "240.000 * memur aylık katsayı" formülüyle bedelli askerlik tutarı belirlenir. Bedelli askerlik tutarı ilgili yılın ocak ve temmuz ayları olmak üzere 6 ayda bir hesaplanır. Yani ocak ayında açıklanan memur aylık katsayısı baz alınarak hesaplanan bedelli askerlik ücreti 30 Haziran kadar, temmuz ayında açıklanan  memur aylık katsayısı baz alınarak hesaplanan bedelli askerlik ücreti ise 31 Aralık tarihine kadar geçerlidir.

Hesaplama formülü ise şöyle:

240000 x 0,333603= 80.064

Bu formüle göre, Bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık 2022 dönemi için 80 bin 64 lira olarak hesaplanıyor.

Ancak tam tutarı Milli Savunma Bakanlığı'nın duyurması bekleniyor.

Bedelli askerlik ücreti henüz Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulmadı. 2023 yılında geçerli olacak bedelli askerlik ücretinin önümüzdeki Ocak ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön