29 / 04 / 2024

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.



Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz), milyonlarca kişinin yüzünü güldüren bedelsiz doğal gaz kullanımında faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamının sıfırlanacağını ve söz konusu bu fatura için herhangi bir bedel ödenmeyeceğini açıkladı.

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Başkentgaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 1 Mayıs 2023 tarihinde yayımlanan dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden tam 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 sene boyunca ücretsiz olmasına ilişkin kararla ilgili olarak açıklama yaptı.

Verilen detaylara göre, 24 Nisan 2023 tarihinden önceki günlerde gerçekleştirilen sayaç okumaları sonucunda faturası düzenlenen aboneler uygulamadan, Mayıs ayındaki okuma döneminde faydalanacak.

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 24 Nisan 2023 tarihinde yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenmiş olan faturalar da iptal edildi. Söz konusu bu faturaları son ödeme gününden önce ödemiş bulunan abonelere ödedikleri tutar, PTT aracılığı ile de iade edildi.


Geri Dön