06 / 05 / 2024

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Ülkemizdeki çarşı ve mahalle bekçisi alımları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İstihdam edilecek vatandaşlar için belirlenen şartlar ve giriş sınavlarına dair esaslar açıklandı.



Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Yönetmelik değiştirildi

Yeni yönetmelikte bekçi olabilmek için öngörülen hapis cezası süresi de artırıldı. Daha önce en fazla 6 ay hapis cezası şartı belirtilirken, şimdi ise kasten işlenen suçlar için 1 yıla kadar hapis cezası almış olan vatandaşlar da bekçi olabilecekler.

Yeni yönetmelikte bekçi adaylarının sağlık durumlarına ilişkin şartlar da belirtilmiş durumda. Buna göre, adayların sağlık durumlarının bekçilik görevini yapmaya elverişli olması gerekiyor. Adayların sağlık raporu almaları ve bu raporda belirtilen koşulları yerine getirmeleri isteniyor.

Başvuru yapacak olan adaylar, öncelikle giriş sınavlarına katılacaklar. Giriş sınavları, çoktan seçmeli test şeklinde olacak ve sınavda adayların Türkçe, matematik, genel kültür ve güncel olaylara ilişkin bilgi sahibi olup olmadıkları test edilecek.

Başvuru şartlarını yerine getiren adaylar, mülakat ve fiziki yeterlilik testlerine de katılacaklar. Mülakatta adayların kişilik özellikleri, iletişim becerileri ve genel kültürleri gibi konular değerlendirilecek. Fiziki yeterlilik testinde ise adayların dayanıklılığı, güçleri ve koordinasyonları gibi fiziksel özellikleri test edilecek.

Başvuru yapacak olan adayların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri de yaş sınırıdır. Yeni yönetmeliğe göre, başvuru yapacak adayların en az 18 yaşında olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuru yapacak adayların Türk vatandaşı olmaları, askerlikle ilişiği olmaması ve adli sicil kaydının olmaması gibi şartları da yerine getirmeleri gerekiyor.

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bakın!

Bekçi olmak isteyenlere kötü haber! Bekçi alım şartları değişti! Kimler bekçi olabilecek? İşte detaylar!

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği! İlkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı!


Geri Dön