29 / 04 / 2024

Bekir Kalyoncu ile Remzi Durmaz'ın inşaat gerilimi

Bekir Kalyoncu ile Remzi Durmaz'ın inşaat gerilimi

Diyarbakır'da kolordu lojmanının yanındaki 5 katlı binaya 8 kat ruhsatı verilmesi üzerine, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'nun,"Güvenlik şerhi" koydurarak durdurduğu inşaatın müteahhiti ve arsa sahibi, milyonlarca lira zarara uğradıklarını ö



Binanın müteahhidi olan Diyarbakır Ticaret Odası Başkanvekili Remzi Durmaz, "İnşaata 1997'de dönemin Kolordu Komutanı Yaşar Büyükanıt yazılı olur verdi. Konutların bitişiğinde ve çevresinde 8-10 katlı birçok yapı bulunuyor. 3 katın fazlasının güvenlik açısından ne gibi bir sakınca oluşturacağını anlayamıyoruz" dedi. Durmaz konutların bitişiğinde ve çevresinde 8-10 katlı birçok yapı bulunduğunu belirtti. Mahkemeye başvurduklarını belirten Durmaz, iç hukuk yollarının tükenmesi halindie Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.
Hüseyin Kaçar/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bitmeyen bina AİHM'ye gidiyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 7. Kolordu Komutanlığı'nın konutu ile komutanlığa ait İnşaat Emlek Daire Başkanlığı arasındaki alanda yapılan ve 10 yıldır tamamlanamayan binaya ilişkin sorunlar da AİHM'ye gidiyor.

Binanın müteahhidi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Remzi Durmaz, komutanlığın Yenişehir Belediyesi'ne başvurarak, binanın 5 kattan fazla yapılmasına izin verilmemesi ve imarına güvenlik şerhi konulmasını talep ettiğini söyledi. Durmaz şunları kaydetti: "O bina kentin ortasında. Komutan konutunun etrafında aynı emsalde ve mesafede bir sürü bina var. Onlara niye bu şerh konulmuyor. Eğer iç hukuk yollarından bir sonuç alamazsak biz de konuyu AİHM'ye götüreceğiz."

Milliyet

 


Geri Dön