30 / 04 / 2024

Bekir Pakdemirli'den tarım arazisi açıklaması!

Bekir Pakdemirli'den tarım arazisi açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "İlçelerimizdeki atıl tarım arazilerinin belirlenmesi, belirlenen bu arazilerin üretim yapmak isteyenlere kiralanması için çalışma yapmanızı istiyorum." dedi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen il tarım müdürleri koordinasyon toplantısına katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Pakdemirli, salgın sürecinde üretici ve tüketiciyi mağdur etmemek için tedbir aldıklarını belirtti. Pakdemirli konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Hazineye ait tarım arazileri için nisan, mayıs ve haziran kiralarını 6 ay erteledik. Ayrıca yine Hazineye ait tarıma elverişli arazilerin, çiftçimize, üreticimize bedelsiz tahsis edilmesini sağladık. Hayvancılık alanında önemli çalışmalar ve hedefler içindeyiz. Küçük aile işletmelerine destek olmak amacıyla büyükbaş hayvan başına 65 lira ve küçükbaş hayvan başına 6,5 lira olmak üzere, toplamda 100 milyon liralık yem desteği vereceğiz."


"İlçelerimizdeki atıl tarım arazileri belirlensin"


Pakdemirli, tarım takvimini de dikkate alarak 21 ilde, yüzde 75 hibe tohum temini suretiyle 'Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi' başlattıklarını dile getirerek, proje kapsamında hububat, yağlı tohumlar ve baklagiller gibi stratejik ürünlerin, üretimini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Pilot uygulama olarak atıl durumdaki Hazine arazilerinden 14 bin dekarının, tarımsal üretime kazandırılmasını hedeflediklerini dile getiren Pakdemirli, şu şekilde devam etti:

"Bu doğrultuda tarım takviminin elverdiği öncelikle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas illerimizde, Hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık. 23,2 milyon hektar tarım arazisi olan ülkemizde, yaklaşık 3 milyon hektar atıl tarım arazisi bulunmakta olup, bu arazilerin 2 milyon hektar alanı üretime kazandırılabilecek durumda. İlçelerimizdeki atıl tarım arazilerinin belirlenmesi, bu arazilerin üretim yapmak isteyenlere kiralanması için çalışma yapmanızı istiyorum." 

 

 

7 ilde çiftçiye ücretsiz hazine arazisi müjdesi!


Geri Dön