27 / 04 / 2024

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." dedi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü binasında telekonferansla sektör toplantısı gerçekleştirerek bölgelerden bazı değerlendirmeler aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'de 13 bini aşkın vatandaşın hastalanmasına ve 214 vatandaşın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, hasta olanlara da acil şifalar dileyen Pakdemirli, Türkiye'nin ve dünyanın bu salgından bir an önce kurtulmasını Allah'tan niyaz ettiğini belirtti.

- Hazine tarım arazilerinde kira ödemeleri 6 ay ertelendi

Vatandaşların gıda arzı güvenliği konusunda endişelerinin olmaması gerektiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, çiftçilerin, üreticilerin ve yetiştiricilerin çalışarak ve üretmeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Pakdemirli, bu süreçte, çiftçilerin üretimi için finansman kaynağı sağlaması için 3,5 miyar liralık destekleme ödemesini hesaplarına yatırdıklarını belirterek, "Tarımsal üretimde düşük faizli kredi desteği veriyoruz. Bu kapsamda; Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanacakları kredileri yüzde 25 ila yüzde 100 oranlarında sübvanse edeceğiz. Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." şeklinde konuştu.

Hazineye ait tarım arazilerinden alınacak kiralar 6 ay ertelendi!


Geri Dön