03 / 05 / 2024

Beklenen 2024 yılı okkalı zamda maaşlar yeniden hesaplandı! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar

Beklenen 2024 yılı okkalı zamda maaşlar yeniden hesaplandı! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar

Memur, SGK emekli ve asgari ücret maaşı zammı 2023 yıl sonu yaklaşırken gündemdeki yerini aldı. Enflasyon beklentileriyle beraber vatandaşarın alacağı maaş beklentisi de gün geçtikçe değişiyor.



Milyonlarca vatandaş enflasyon verilerinin açıklanmasıyla şekillenecek maaş zamlarına kilitlendi. 2024 yılı maaş zamları gündemdeki yerini koruyor. Emekli ve memur maaşları 6 aylık enflasyon oranının netleşmesinin ardından ocak zammı ile artacak. 

Asgari ücret maratonu ise Aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı için dikkat çeken bir mesaj geldi.

Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçeye ilişkin konuşma yaptı. Bakan Şimşek Türkiye'nin dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışına ulaşmasının önemine dikkat çekti.

Sabah gazetesinin haberine göre, asgari ücret, emekli ve memur maaşları düzenlemesi ile çok sayıda kişinin alım gücü artacak. Merkez Bankası'nın merakla beklenen Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi açıklandı. Ekonomistlerin 2023 yılı enflasyon tahmini yüzde 68,01 olarak revize edildi. Bu kapsamda Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1895,91 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Söz konusu verilere göre 6 aylık enflasyon rakamının ise yüzde 40,27 olacağı hesaplandı. 6 aylık enflasyon rakamı Bağ-Kur ve SSK emeklileri için refah payı hariç Ocak zammı olarak beklentilere girmiş olurken, memurlar 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak.

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı 2024'ün ilk yarısı için yüzde 15 2.yarısı için yüzde 10, 2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, 2.yarısı için yüzde 5 oldu.  SSK ve Bağ-Kur emeklileri refah payı hariç her sene Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere 2 kere artıyor. Bu oran 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

Beklenen 2024 yılı okkalı zamda maaşlar yeniden hesaplandı! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar

2024 OCAK ZAMMI TABLOSU NETLEŞTİ

Merkez Bankası'nın yeni açıkladığı yüzde 68,01'lik yıllık enflasyon beklentisi kapsamında memur ve emeklisinin zam hesapları aşağıdaki gibi oldu:

6 aylık enflasyon oranı yüzde 40,27

Refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 40,27

6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 32,33

Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15

6 aylık memur zammı yüzde 52,17.

Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 50'yi geçmesi beklenen memur zammı, Ocak'te emekli zammı belirlenirken referans olması öngörülüyor. Rakamlar Bağ-Kur ve SSK emeklisinin Ocak ayında yüzde 40 civarında bir zam almasını gösteriyor.

Ocak ayında bu rakamında yüzde 40-50 civarında artması bekleniyor. En düşük emekli maaşının artışı için Meclis düzenlemesi gerekiyor.

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

Kartal Kordonboyu Mahallesi'nin 1/5000 ölçekli planı askıya çıkarıldı!


Geri Dön