Ekonomi

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Döviz kuru ve altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Altın ve dolarda yeni haftada düşüş yüzde 1'i geçti. Bu durum karşısında yatırımcılar altın fiyatları ne kadar? Dolar bugün kaç TL? sorularının cevaplarını araştırıyor... Altın gram fiyatı ve dolar için daha önce düşüş uyarısında bulunan İslam Memiş  yatırımcılar için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Altın ve dolar yeni haftada yüzde 1 değer kaybetti. Altın gram fiyatı ve dolar için daha önce düşüş uyarısında bulunan İslam Memiş  yatırımcılar için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Mynet'te yer alan habere göre; ons altın fiyatı Fed kararı sonrasında 1780 doların altına düştü. Altın gram fiyatı ise, 800 liradan, 767liraya kadar düştü. Çeyrek altın 1273 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 200 liradan satışa sunuluyor. Cuma günü düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1 azalışla 13,5160'tan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne değer kaybıyla  13,32 seviyesine kadar geriledi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 1,1 değer kaybederek 14,9080'den, sterlin/TL yüzde 1 düşüşle 17,9370 liradan satışa sunuluyor.

FED’İN SÖZLÜ YÖNLENDİRMELERİ SÜRÜYOR

Tahvil piyasalarında fiyatlamaya gelince, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceği ihtimali güçlenmeye devam ederken, Fed üyeleri konuyla ilgili sözlü yönlendirmelerini sürdürüyor. Buna göre Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic hafta sonu Financial Times'a yaptığı açıklamada, enflasyon durumuna bağlı olarak Mart ayında faiz oranlarında martta 50 baz puanlık bir artışın mümkün olduğunu, art arda üç kez 25 baz puanlık faiz artışının başlayabileceğini belirtti.


 

 

GRAM ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Cuma günü altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşle birlikte gram altın, günü yüzde 1,3 azalışla 777,4 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı yeni güne de düşüşle başlamasının ardından 767 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1273 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 200 liradan satışa sunuluyor.

Altın gram fiyatı ve dolar için daha önce düşüş uyarısında bulunan İslam Memiş  yatırımcılar için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

 


 

ALTIN FİYATLARI YILIN İLK AYINI DÜŞÜŞLE TAMAMLIYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Mynet’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Altın fiyatları, yılın ilk ayını değer kayıplarıyla tamamladığını gözlemliyoruz. Ocak ayında altının ons fiyatı 1.780-1.850 dolar, altının gram fiyatı 765-820 lira aralığında işlemler gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna gerginliği, kripto para piyasalarındaki sert düşüşler ve borsalarda yaşanan satışlar nedeniyle 1.850 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatı, FOMC toplantısı dolar varlıklarının yükselişiyle değer kaybetti. Cuma günü 1.780 dolar seviyesine gerileyen altının ons fiyatı, haftayı 1.788 dolar seviyesinden tamamladığını gördük. Altının gram fiyatı ise hem dolar/TL kuru hem de altının ons fiyatından olumsuz yönde etkilenerek düşüşünü 767 lira seviyesine kadar sürdürdü” dedi.

Bu hafta altının ons fiyatında toparlanma beklediğini ifade eden İslam Memiş, “Çünkü dolar endeksinin 96,80 seviyesine çekileceğini tahmin ediyorum. Diğer yandan tepki alımları ve Rusya-Ukrayna gerginliğinin devam etmesi, toparlanmada etkili olabilir. Ondan sebep bu hafta altının ons fiyatının 1.800 dolar seviyesinin üzerini test edebileceğini düşünüyorum. Bu hafta altının ons fiyatında 1.780-1.808 dolar aralığını takip edeceğim. Altının gram fiyatında ise yükselişinin sınırlı kalmasını, bu haftayı yatay seyirde tamamlamasını bekliyoruz. Çünkü dolar/TL kurunda öngördüğümüz gerileme, altının gram fiyatının sakin seyrine neden olabilir. Bu hafta altının gram fiyatında 750-790 lira aralığını takip edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

“ZARAR EDECEKLER!”
 

Bu hafta İngiltere ve Euro Bölgesi’nde faiz kararı ile ABD’de istihdam verisinin takip edileceğini söyleyen İslam Memiş, “Döviz kurları ve altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde gerilemeye devam ediyor. Bunun haberini geçen hafta vermiştim. Öngördüğüm düşüşlerin Şubat’ta devam etmesini bekliyorum. Ancak Şubat alım için son fırsat! Mart ile birlikte yükselişi göreceğiz. Şubat’ta “Almadım, ihmal ettim, işim vardı” diyenler zarar edecek. Alıp uzun vade bekleyenler kar edecek. Sepet ve parite işlemi yapan kar edecek, onları öğrenmeyen zarar edecek” diyerek yatırımcıları uyardı.

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

FED faiz kararı sonrası altında şok hamle! Gören inanamıyor!

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Dolar ve euroda fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?