26 / 07 / 2024

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Cep telefonu almayı geciktirenler yeni düzenlemeye göre zararlı çıktı. Cep telefonunda taksit yapılacak miktar yeniden belirlendi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ticaret Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, bu sınır yenilenmiş cep telefonu satışlarında ise söz konusu olmayacak.

BDDK AÇIKLAMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından kısa süre önce yapılan açıklamada ise  fiyatı 12 bin olan bir telefon için vadenin 12 ay olacağı duyurulmuştu.

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

BDDK, yeni düzenlemeyle cep telefonu satın almak için kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınacak 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya yükseltmişti. Artık yenilenmiş ürünlerde ise 12 aya kadar taksit imkanı olabileceği duyurulmuştu. Teknolojik ürünlerin satışı ile ilgili Bankacılık Denetleme Kurulu (BDDK), taksitli elektronik eşya satışlarına getirdiği sınırlama, firmaları kredili satışlara yönlendirmişti.

Yeni yılda kredilendirmede de güncellemeye gidilirken,  BDDK, cep telefonu almak için kullandırılan tüketici kredilerinin vade sınırının tespit edilmesi için dikkate alınna 5 bin liralık tutarı 12 bin  Türk lirasına çıkarmıştı.

2022 yılında tam 3,5 milyon gayrimenkul satıldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

 


Geri Dön