İhale

Belediye ve İl Özel İdare’den iki şehirde satılık bina ve arsa!

Giresun ve Iğdır’da yer alan arsa ve bina satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 8 Ekim ve 9 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Giresun ve Iğdır’da yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Giresun Görele’de yer alan 5 katlı bina toplam 1015 metrekare alana sahip.

Hendekbaşı Mahallesi’nde yer alan binanın muhammen bedeli 9 milyon 950 bin TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise muhammen bedelin yüzde 3’ü olarak açıklandı.

5 katlı binanın satış ihalesi 9 Ekim 2024 tarihinde saat 14.00’te Görele Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak. 

Iğdır İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkarılan arsa Iğdır Merkez Baharlı Mahallesi’nde yer alıyor. 

3 bin 985 metrekare alana sahip arsanın tahmini satış bedeli 19 milyon 527 bin 235 TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli de 585 bin 818 TL olarak açıklandı. 

Küçük sanayi alanı imarlı arsanın satış ihalesi 8 Ekim 2024 tarihinde saat 11.40’da Iğdır İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilecek. 


GİRESUN’DA 5 KATLI BİNA

Giresun Görele’de yer alan 5 katlı bina Giresun Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı. Söz konusu binanın muhammen bedeli 9 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. 

TAŞINMAZ (5 KATLI BİNA) SATILACAKTIR

Giresun İli Görele Belediye Başkanlığından:
1.) Mülkiyeti Görele Belediyesine ait Giresun İli, Görele İlçesi, Hendekbaşı Mahallesi, 35 ada, 2 parsel sayılı 146,25 m2 yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan toplam 1015,00 m2 brüt alanlı zemin + 5 katlı bina satılacaktır.

2.) İhale dokümanı (şartname ve ekleri) Görele belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden ikibin Türk lirası (2.000,00 TL) ücret karşılığında alınabilir. Kurumun www.gorele. bel.tr/duyurular web adresinden görülebilir.
3.) İhale, 09/10/2024 Çarşamba günü saat 14.00’de Görele belediyesinin Kumyalı mahallesi. Cumhuriyet Meydanı. No: 12 adresinde bulunan hizmet binasında meclis toplantı salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 45 inci maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacaktır.
4.) İhaleye çıkarılan taşınmazın tahmin edilen bedeli 9.950.000,00-TL (Dokuzmilyon Dokuzyüzellibin Türk lirası)’dır. İstekliler ihaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 25’inci maddesi uyarınca muhammen bedelin %3’ünden az olmamak üzere geçici teminatlarını aynı kanunun 26’ncı ve 27’nci maddelerine uygun olarak nakden veya teminat mektubu ile yatırmak zorundadır.
5.) İsteklilerin ihaleye katılabilmek için aşağıda belirtilen belgeleri ihale dokümanı olarak idareye sunmaları zorunludur.
• Geçici teminatın yatırıldığına dair belgesi.
• İhale Dokümanı satın alındığına dair makbuz/dekont.
• Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğunu gösterir Nüfus cüzdanı sureti.
• Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet ettiğine dair İkametgâh Belgesi (Nüfus
Müdürlüğünden).
• Noterden tasdikli imza beyannamesi (Gerçek kişiler için); İsteklinin tüzel kişi olması
halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, şirket ana sözleşmesi ve kayıtlı olduğu Vergi Dairesi ve numarası, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri, şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi
• Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin yetkisinin bulunduğu noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
• Ülkemizde yabancıların mülk edinmesi konusunda yasal mevzuat dahilinde herhangi bir engelleyici hüküm bulunmaması koşullarında T.C. uyruğunda olmayan yabancıların ihaleye iştirak etmesi halinde verecekleri her türlü teminatlarda (geçici, v.s. gibi) yerli bankalar veya özel finans kurumlarının kontrgarantisi (Counterguarantee) istenecektir. Ayrıca bu yabancı istekliler idareye sunacakları her türlü belgeleri, yeminli tercüman bürolarında Türkçe’ye çevirmek zorundadır.
• İhale komisyonuna sunulan belgeler asıl ya da noter tarafından tasdikli nüshalar olmak zorundadır.
• İsteklilerin Görele Belediye Başkanlığına vadesi geçmiş yada muaccel hale gelmiş borcu olmaması şarttır.
6.) İstekliler tekliflerini, ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde ihale tarihinde saat 12.00’a kadar Görele Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmek zorundandır.
İlan olunur.


 

İL ÖZEL İDAREDEN SATILIK ARSA


Iğdır İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli  19 milyon 527 bin 235 TL olarak açıklandı. Arsanın satış ihalesi 8 Ekim’de yapılacak. 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Iğdır İl Özel İdaresinden:


İsteklilerin ihaleye katabilmesi için; 1) Gerçek kişilerde ;
a- Yasal yerleşim yeri belgesi ile nüfus cüzdan fotokopisi, b- T.C. kimlik numarası,
c- Vekâleten katılımda noter tasdikli vekaletname ve imza sirküleri d- Ayrıca satın almak istedikleri taşınmaz mallara ait İdaremizin TR44 0001 5001 5800 7293 6382 82 nolu iban hesabına yatıracakları geçici teminat makbuzlarını veya banka teminat mektuplarını teyit yazısı ile birlikte ihale başlama saatine kadar komisyon başkanlığına teslim etmeleri zorunludur. Banka teminat mektubu verilmesi halinde “ teminat mektubunun geçici , süresiz limit içi olması ve teyit yazısının ibrazı gerekir. 2) Tüzel kişilerde ise
a- Vergi kimlik numarası,
b- Noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküleri, c- Tüzel kişi olması halinde , mevzuat gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve /veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ihale ilanının yapıldığı yıl içerisinde alınmış , tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge d- İstekli şirket ise şirket ortaklarını ve bunların hisse görevlerini belirten belge. e- Ayrıca satın almak istedikleri taşınmaz mallara ait İdaremizin TR44 0001 5001 5800 7293 6382 82 nolu iban hesabına yatıracakları geçici teminat makbuzlarını veya banka teminat mektuplarını teyit yazısı ile birlikte ihale başlama saatine kadar komisyon başkanlığına teslim etmeleri zorunludur. Banka teminat mektubu verilmesi halinde “ teminat mektubunun geçici , süresiz limit içi olması ve teyit yazısının ibrazı gerekir. 3) İsteklinin talebi üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31. maddesine göre onaylanan ihale kararının tebliğinden itibaren onbeş gün içinde müşteri ihale bedelinin % 25’ i peşin, geriye kalan 75 % ise 2 ‘şer ay aralıklarla 3 eşit taksitle “Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin 3095 sayılı Kanun” çerçevesinde uygulanacak vade farkı ilave edilerek ihale uhdesinde kalan istekliden alınacak şekilde taksitli satış yapılabilecektir. 4) İhale işlem dosyası ve şartnameler mesai saatleri içerisinde İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğünden bedelsiz olarak görülebilir. 5) Posta ile yapılacak müracaatlarda postadaki gecikmeler kabul edilemez. 6) İlk teklifler belirlenen Tahmini Bedelden aşağıda olmamak üzere, teklif mektubunda belirtilmek suretiyle yazılı verilecektir. 7) Tekliflerin sunulma şekli
a- Teklif mektubu, geçici teminat belgesi ve ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen diğer belgelerle birlikte bir zarfa konularak kapatılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır varsa kaşesi-mührü basılır. Zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya ticaret unvanı ile tebligata esas olarak göstereceği açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. b- Teklifler ihale saatinde İhale Komisyon Başkanlığına verilecektir. 8) Komisyonlar, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.

 

İLAN OLUNUR.

Emeklilerin hesaplarına 18 bin TL yatırılacak! Son tarih 30 Eylül!

Canlı altın fiyatları! Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? 28 Eylül 2024 altın fiyatları

TOKİ Muğla Menteşe kura sonucu öğrenme detayları 2+1 ve 3+1!