06 / 05 / 2024

Belediyeden bakım ve onarım parası nasıl alınır

Belediyeden bakım ve onarım parası nasıl alınır

Heper Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Kirayı haczedersiniz' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Sekiz daireli bir binada oturuyoruz. Yedi kişi kat maliki, bir kişi kiracı ama belediyenin kiracısı...



Sekiz daireli bir binada oturuyoruz. Yedi kişi kat maliki, bir kişi kiracı ama belediyenin kiracısı. Apartman toplantısında binaya bir takım bakım ve onarımların yapılması için karar aldık. Yedi daire sahibi itiraz etmedi, bir kişi kaldı o da belediye. Belediyeye durumu bildirdik. Bize 'Biz karışmayız kiracıdan alın' yanıtı geldi. Kiracı ise ben karışmam mal sahibi değilim ki diyor. Biz kimden alacağız • D.M.

Anlattıklarınız bir zihniyeti gösteriyor. Bu zihniyet 'Ben ne dersem o olur' zihniyetidir. Diyorlar ki ben nasıl olsa belediyeyim. Beni kızdınrlarsa sulannı kestiririm, elektriklerini kestiririm, hiçbirini yapamazsam gidip önlerinde kazı yapanm binaya girip çıkamazlar, o zaman günlerini görürler. çünkü yasal olarak kat malikinin katlanması gereken gidere 'Ben kanşmam kiracıdan al' diyen kafa anlattığım kafadır. Kiracı yann o dairede yok, senin binanı ihya etmek veya onarmak kiracının görevi olabilir mi. Bunu bilmek için hukuk dehası olmak gerekmiyor. Üstelik belediyelerin birden çok hukukçusu vardır. Birine sorsa yanıtını alacak, ancak işine gelmiyor. Netice; elbette ana yapıya yapılacak onanm veya iyileştirme gideri mal sahibine aittir, kiracının borcu değildir. Ancak sizler bu masrafı yapıp, belediyenin hissesine düşeni ileride kiracının kira bedeline haciz koymak sureti ile tahsil edebilirsiniz. Biraz uzun ama olsun vazgeçmeyin.
Tamer Heper/Posta


Geri Dön