03 / 05 / 2024

Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi!

Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi!

İmar durumu, bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığını gösteren bir belgeye deniyor. İmar durumu için belediyeye dilekçe ile başvuruluyor. İşte belediyeden imar durumu isteme dilekçesi...



Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi!

İmar durumu, bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığını gösteren bir belgeye deniyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediye tarafından öğrenilebiliyor.


Belediyeden alınan imar durumu belgesinde özel mülkiyete konu olan gayrimenkullerin konut, yeşil alan, okul veya yol gibi kamulaştırma projeleri ile olan ilgisi ortaya çıkıyor.


Belediyeden imar durumunu sorgulamak için bir dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekiyor. Peki, imar durumu dilekçesi nasıl yazılır?


İmar durumunun öğrenilebilmesi için imar durumu dilekçesi ile birlikte metrekare değeri üzerinden yatırılacak olan harcın makbuzu, tapu ve çap bilgileri gerekiyor.


Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi örneği:


...................BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNE



............ilçesi,………………………………….. mahallesi,………………pafta,……………… ada , ………………. parselinde kayıtlı taşınmazın maliki bulunmaktayım.



Parselime ait imar durumu belgesinin hazırlanarak tarafıma verilmesi için gereğini arz ederim.


……/……./2013


Mal Sahibi

ADI-SOYADI

T.C. Kimlik No:

(imza)


Eki: Tapu örneği

(Vekil ise Vekaletname örneği)

(Varis ise Veraset ilamı)


Adres:……………………………

……………………………………..

……………………………………..

Telefon:…………………


Belediyeden imar durumu nasıl alınır?



Geri Dön