29 / 04 / 2024

Belediyeden imar durumu nasıl alınır?

Belediyeden imar durumu nasıl alınır?

İmar durumu belgesi ise, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, sınırlarını gösteren bir belge olup, bu belge belediyeden alınıyor. Peki belediyeden imar durumu nasıl alınır?



Belediyeden imar durumu nasıl alınır?

İmar durumu, herhangi bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planı ve yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. 


İmar durumu belgesi ise, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, sınırlarını gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belgede ayrıca yapılması istenen yapının teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yollarını ve uygulamaya esas olacak diğer bilgiler belirtiliyor. 


İmar durumu, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınabiliyor. Peki, belediyeden imar durumu nasıl alınır?


Belediyeden imar durumunu öğrenebilmek için, gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. İmar durumu almak için gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Belediyeden alınması gereken imar durumu belgesinin alınabilmesi için, belediyeye verilecek imar durumu talep dilekçesinin yanında bazı belgelerin verilmesi gerekiyor. Bunlar;

- Tapu (aslı)

- Çap (aslı)

- Vekaletname (Gayrimenkul sahibinin vekalet vermesi durumunda)


Başkasına ait arsanın imar durumu.. 

Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamadığından imar durumunu öğrenmek istediğiniz gayrimenkulün sahibi ile belediyeye gidilip başvurulması gerekiyor.


Belediyenin imar hizmetleri nelerdir?


Geri Dön