28 / 04 / 2024

İmar durumu nasıl alınır?

İmar durumu nasıl alınır?

Bir arsanın imar durumu nasıl alınır, imar durumu ne işe yarar merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...



İmar durumu nasıl alınır?

İmar durumu nasıl öğrenilir sorusunun yanıtından önce "İmar durumu nedir?" sorusunun yanıtını vermek doğru olacaktır. İmar durumu, herhangi bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planı ve yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. 


Buna göre, imar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, sınırlarını gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belgede ayrıca yapılması istenen yapının teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yollarını ve uygulamaya esas olacak diğer bilgiler belirtiliyor.


İmar durumu nasıl öğrenilir?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsada bir yapı inşa etmek istediğinizi farz edelim. "İmar durumu nasıl verilir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. İmar durumu, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınabiliyor. Konu ile ilgili belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor.


Size ait olmayan bir arsanın imar durumu nasıl kontrol edilir, hususuna da değinelim. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamadığından imar durumunu öğrenmek istediğinizz gayrimenkulün sahibi ile belediyeye gidilip başvurulması gerekiyor.


İmar durumu almak için gerekli belgeler..

İmar durumu belgesi nerden alınır, sorusunun yanıtını yukarıda belirtmiştik. Belediyeden alınması gereken imar durumu belgesinin alınabilmesi için, belediyeye verilecek imar durumu talep belgesinin yanında bazı belgelerin verilmesi gerekiyor. Bunlar;

* Tapu (aslı)

* Çap (aslı)

* Vekaletname (Gayrimenkul sahibinin vekalet vermesi durumunda)


İmar durumu dilekçe örneği..


……… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL



 

…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.



EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname


 

İsim – Tarih – İmza

…………………………



ADRES:

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………



İmar durumu ile ilgili diğer detaylar için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz...

* İmar durumu nedir?

http://www.emlakkulisi.com/imar-durumu-nedir/166954




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön