İhale

Belediyeler iki şehirdeki 33 arsayı satışa çıkardı! 262 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla!

Mardin ve Niğde’de yer alan 33 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların muhammen bedelleri 262 bin 500 TL’den başlıyor.

Midyat Belediye Başkanlığı ve Kemerhisar Belediye Başkanlığı Mardin ve Niğde'de yer alan toplamda 33 adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri ve ihale tarihleri de tek tek açıklandı.

Midyat Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların en düşük muhammen bedeli 4 milyon 509 bin 600 TL, en yüksek muhammen bedeli 17 milyon 684 bin 925 TL olarak açıklanırken, en düşük geçici teminat bedeli 135 bin 288 TL en yüksek geçici teminat bedeli ise 520 bin 547,75 TL olarak açıklandı.

Yüz ölçümleri 2 bin 254,81 metrekare ile 7 bin 73,97 metrekare arasında değişen 26 adet arsanın satış ihalesi 22 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da Midyat Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılacak. 

NİĞDE'DE SATILIK 7 ARSA

Kemerhisar Belediye Başkanlığı'nın satışa çıkardığı ve Niğde Bor'da yer alan toplamda 7 arsa için ödenecek en düşük muhammen bedel 262 bin 500 TL olarak açıklanırken, en yüksek muhammen bedel de 1 milyon 850 bin TL olarak açıklandı. Satışa çıkan 7 adet arsanın yüz ölçümleri 215,86 metrekare ile 1.692,22 metrekare arasında değişiyor.

Bor ilçesi Cumhuriyet, Tepe, Han ve Çayır mahallelerinde yer alan arsaların satış ihalesi 17 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da yapılacak.

ARSA VASIFLI TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığından:


1-İHALENİN KONUSU, NİTELİĞİ, YERİ VE MİKTARI:
2886 sayılı D.İ.K 45.maddesi gereğince, Belediye Encümenince (Açık arttırma teklif usulü ile) Işıklar mahallelisinde kâin yukarıda evsafı, niteliği, imar durumu, geçici teminat ve muhammen bedelleri yazılı toplam 26 adet taşınmazın satışı.
2- İHALENİN YAPILACAĞI YER, TARİH VE SAAT:
Midyat Belediyesi Meclis toplantı salonunda 22/10/2024 Salı günü saat 10.00’da yapılacaktır.
3-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER:
a) Tebligat için adres beyanı (Şirket olması durumunda ticaret sicil gazetesi) ve ayrıca irtibat için telefon numarası
b) Kanuni İkametgâh.
c) Nüfus cüzdan fotokopisi (önlü arkalı),
d) Noter tasdikli imza sürgüsü (Şirket olması durumunda şirketin imza sürgüsü)
e) Vekâleten katılacaklar için Noter tasdikli vekâletname ve imza sürgüsü
f) İstekliler söz konusu işlerin muhammen bedelinin %3’ünde az olmamak üzere geçici teminat vereceklerdir.
g) İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartnameyi satın almak zorundadır. İhale şartname bedeli her bir arsa için 10.000,00 TL karşılığında belediye veznesinde makbuz alınacaktır.
h) Belediyemizden (kira, Emlak, çtv) borcu olmadığına dair belge.
ı ) Adli Sicil Belgesi
i) İhale bedeli üzerinden tellallık harcı alınacaktır. Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2’dir. 500.000,00 Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için yüzde 1’ Tellallık harcı, belediyelerce görevlendirilecek yetkililer tarafından makbuz mukabili tahsil edilecektir.
4- İstekliler, iadeli taahhütlü teklif gönderebilirler. Ancak posta ile gönderilen teklifler ilanda belirtilen ihale saatine kadar mutlaka Komisyon Başkanlığına ulaşmış olacaktır. Bu saatten sonra gelen teklifler işleme konulmayacaktır.
5- İstekliler, şartnameyi Yazı İşleri Müdürlüğünde görebilir. Ayrıca www.midyat.bel.tr adresinden şartnameye ulaşabilirler. İhaleye iştirak edeceklerin istenilen belgeleri Yazı İşleri Müdürlüğü’ne en geç ihale günü saat 09.00’a kadar teslim etmeleri ve isteklilerin ihale gün ve saatinde Midyat Belediyesi hizmet binası meclis toplantı salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
6- Arsaların satış bedelleri, satış tarihi itibariyle en geç 15 gün içince belediye veznesine veya belediyenin T.C Ziraat Bankasındaki hesabına yatırılacaktır. Aksi takdirde geçici teminat belediye lehine irat kaydedilecektir.
7- İhale komisyonu, ihaleyi ve satışı yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. İhalenin, yapılmamasına karar verilmesi halinde, istekilerden alınan geçici teminatlar iade edilecektir.
8- Şartnamede hüküm bulunmayan hallerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
9- İhale kapsamında ya da satışla ilgili olarak doğabilecek ihtilafların çözümünde Midyat Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
İLAN OLUNUR.


 

T.C.
KEMERHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
ARSA SATIŞ İHALESİ İLANI

 
1. Mülkiyeti Kemerhisar belediye başkanlığına ait aşağıda mahallesi ada parsel bilgileri, niteliği, m2 değeri ve muhammen bedeli yazılı olan taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kamunun 45. Maddesi gereğince “Açık Teklif Açık Artırma” usulü ile satışı yapılacaktır.

2. Satışa sunulacak olan taşınmazların m2 değeri tabloda sunulmuştur.
3. Taşınmaz satış ihalesi 17/10/2024 tarihine rastlayan Perşembe günü saat:10:00 da Kemerhisar kasabası Han Mahallesi no:80 deki hizmet binasında bulunan meclis salonunda belediye encümeni tarafından yapılacaktır.
4. İhaleye katılmak isteyenler geçici teminat bedelini 16.10.2024 tarihi ve saat:14:00 a kadar Halk bankası Bor Şubesi TR68 0001 2009 6480 0007 0000 13 iban nolu hesabına ödediğine dair banka dekontu veya banka teminat mektubu Kemerhisar belediyesinden alınacak borç ve ilişiksizlik belgesi, dilekçe, nüfus cüzdan fotokopisi, istekli adına katılıyor ise vekâletname, tüzel kişiler yetki belgesi ve imza sirküsü ile birlikte müracaat edebilir. Aksi halde iştirakçi ihaleye katılamaz.
5. Posta ile yapılacak müracaatlar geçerli sayılacak, faks ile yapılan müracaatlar geçersizdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Posta ile yapılan teklif son teklif sayılacaktır.
6. Belediye encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte tam yetkilidir.
7. Şartnamede yer almayan hükümler 2886 sayılı D.İ.K. hükümlerine tabidir.
8. İhale ile ilgili şartname özel kanunlarındaki hükümler saklı kalmak kaydıyla tasdikli örnekleri mesai saati içerisinde 1.000,00 TL ücret karşılığında Kemerhisar belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahakkuk Tahsilat Servisinden temin edebilir ve idarede bedelsiz görülebilir.
9. İlan olunur.

 

Ünlü şarkıcı Derya Uluğ konut yatırımı için Kıbrıs'ı tercih etti! Lüks projeden ev aldı!

Patronlardan asgari ücret için ilk teklif geldi! Zam oranını duyanlar inanamadı!

Altın 2016'dan beri en yüksek çeyreklik kazancına ulaştı! Elinde gram altın, çeyrek altını olana dikkat!