28 / 04 / 2024

Belediyelerden 6 ay boyunca kesinti yapılmayacak!

Belediyelerden 6 ay boyunca kesinti yapılmayacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Edirne’de yapılan 100. İl Başkanları toplantısına katıldı. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, belediyelerden 6 ay boyunca borçlarından dolayı gelirlerinden kesinti yapılmayacağını açıkladı.




AK Parti, il başkanlarının 100. toplantısını Edirne’de gerçekleştirdi. Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla yapılan toplantıya, birçok bakanın yanı sıra ilimizden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın katıldı.

 

MÜJDE VERDİ

Edirne Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıda Başbakan Davutoğlu, belediyelerin borçlarına karşılık gelirlerindeki yüzde 40’lık kesintinin 6 ay boyunca yapılamayacağı müjdesi verdi. Başbakan Davutoğlu “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bazı çalışmalar başlatmıştık. Bir komite oluşturduk. Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntıları hafifletmek için önlem aldık. Büyükşehir belediyelerimize, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır. Yüzde 40 oranında ki kesinti bundan sonra 6 ay boyunca yapılmayacak” açıklamasını yaptı.

 

BAŞKAN BAŞBAKANLA SOHBET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il başkanları toplantısına katılmadan önce Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Samimi geçen görüşmede AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’da hazır bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Başbakana Kocaeli İle ilgili bilgiler aktardı.

 

BAKANLARLA BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından verilen arada, Bakanlar ve siyasi aktörler Edirne caddelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Sıcak ve samimi sohbetlerin yapıldığı ziyaretlerde, vatandaşlar hükümetin temsilcilerinin sahada kendileriyle olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Edirne caddelerinde esnafla bir araya gelmeyi ihmal etmediler. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la da bir araya gelen ikili, kısa bir süre sohbet etiler.



Manşet Kocaeli


Geri Dön