20 / 10 / 2024

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa arayanlar dikkat!

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa arayanlar dikkat!

Gaziantep ve Karaman’da yer alan 14 arsa belediyeler tarafından satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihalesi 30 Ekim ve 31 Ekim tarihinde yapılacak.




Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karaman Belediye Başkanlığı 11 adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri ve ihale tarihleri tek tek açıklandı.

Gaziantep Şahinbey Tekstilkent’te yer alan arsanın yüz ölçümü 3 bin 229,29 metrekare olarak açıklandı.

Ticaret alanı imarlı arsanın muhammen bedeli 19 milyon 375 bin 740 TL, geçici teminat bedeli ise 581 bin 272,20 TL şeklinde belirtildi.

Metrekare birim fiyatı 6 bin TL olarak açıklanan arsanın satış ihalesi 30 Ekim 2024 tarihinde saat 15:00’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonu tarafından yapılacak.

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa arayanlar dikkat!

İKİ ŞEHİRDE SATILIK 11 ARSA

Karaman Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Kırbağı’nda yer alan arsaların yüz ölçümleri 1.600 metrekare ile 1.750 metrekare arasında değişiyor. 

Konut alanı imarlı arsaların metrekare birim fiyatları 13 bin 812,50 TL ile 14 bin 125 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 666 bin TL ile 730 bin 334 TL arasında farklılık gösteriyor. 

Arsaların satış ihalesi 31 Ekim 2024 tarihinde saat 10:00 'da Belediye Binası Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1- İHALENİN KONUSU:
Şahinbey İlçesi, Tekstilkent Mahallesinde bulunan, aşağıda ada, parsel numarası, tapu alanı, imar durumu, m2 rayiç bedeli, muhammen bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen taşınmazın satışı işidir.


                            
                            
2- İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü artırma suretiyle ayrı ayrı yapılacaktır.
3- İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak ihale dosyasına konulacaktır.
İhale şartname bedeli 500,00.-TL olup, bu bedel Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin aşağıda iban numarası belirtilen hesabına yatırılabilecektir.
4- GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler, istekli oldukları taşınmazla ilgili geçici teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu Belediyemiz banka hesabına yatırabileceği gibi bankalar veya özel finans kurumlarından alacakları, süresiz banka teminat mektubu da sunabilirler.                            
5- İHALENİN SAATİ, YERİ VE EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:
Söz konusu yerlerin ihalesi 30.10.2024 Çarşamba günü, saat 15:00 ‘da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır.
İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 30.10.2024 Çarşamba günü, saat 12.00 ‘a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6- İHALEYE KATILABİLME ŞARTI
İhaleye konu taşınmaz 1/1000 ölçekli imar planında ticaret (et borsası) alanında kalması nedeniyle bu taşınmazın ihalesine et borsası sektöründe faaliyet gösteren kasaplar, şirketler, kooperatifler vb. işletmeciler katılabilecektir.
7- İSTENİLEN BELGELER:
Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.
A. İÇ ZARF
Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel
kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.
Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.
B. DIŞ ZARF
Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,
a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,
b)Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus
Müdürlüğü’nden veya e-Devlet ‘ten temin edilecek),
c)Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası
bildirmesi,
ç) Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale
tarihinin olduğu yıla ait olacak)
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları
ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
f) Vekaleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter tasdikli vekaletname ile imza sirküsü,
g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış şartname ve sözleşme tasarısı,
ğ) Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,
h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka
teminat mektubu,
ı) Belediyemize borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış)
i) İsteklinin kendi durumuna göre et borsası sektöründe faaliyet gösterdiğine dair belgeleri sunması gerekmektedir. Ayrıca isteklinin kooperatif olarak katılım sağlanması durumunda ise üyelerinin bu sektörde faaliyet gösterdiğine dair belgeleri de sunması gerekmektedir.
C. DIŞ ZARFIN KAPATILMASI
Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.


TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Karaman Belediye Başkanlığından:

1. Mülkiyeti Belediyemize ait; yukarıda mahallesi, ada, parsel, cinsi, yüzölçümü, imar durumu, TL./m2 muhammen bedeli ve geçici teminatı belirtilen konut arsası Belediyemiz Encümeninin 10.10.2024 tarih 712 sayılı kararına istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince, Açık Teklif Artırma yapılmak usulü ile ilanat yapılmak suretiyle satılacaktır.
2. Satışı yapılacak konut arsaları peşin olarak satılacaktır.
3. İhaleye katılacaklardan istenilecek belgeler;
Teminat makbuzu veya teminat mektubu, (ihale günü saat 09:00’a kadar yatırılmış olmalı)
T.C. numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi, şirket adına katılacakların noter tasdikli imza sirküsü ve yetki belgesini ibraz etmeleri gerekir.
4. İhale 31 Ekim 2024 tarihinde saat 10:00 'da Belediye Binası Encümen Salonunda Encümen huzurunda basına açık olarak yapılacaktır.
5. Satışı yapılacak gayrimenkulün tapu teslimi borç ödendikten sonra yapılacaktır.
6. İhale ile ilgili şartname hakkında detaylı bilgi mesai saatleri içerisinde Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliğinden ücretsiz olarak temin edilebilir veya Belediyemizin http://www.karaman.bel.tr adresinden ulaşılabilir.
7. İhale kesinleştikten sonra ihale uhdesinde kalan, Satış Şartnamesine aykırı bir talepte bulunamaz.
8. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17. Maddesinin 4/r bendine göre KDV'den istisnadır.
9. Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olup, alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.
10. İhale Komisyonu (Encümen) gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Encümence uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise İTA AMİRİ'nin ONAY’ını müteakiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri'nin ihaleyi fesh etmesi halinde iştirakçi idareye karşı her hangi bir hak iddiasında bulunamaz.
11. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta İhale Şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.
12. Geçici teminat her arsa için ayrı ayrı ve tutarında yatırılacaktır.
13. 2886 sayılı Yasaya mani hali olmayan ve yukarıdaki şartları yerine getiren herkes ihaleye katılabilir.
İlan olunur.

 

Yaşanılan nakit krizi yazlık sattırır mı?

Altında 7.5 şiddetinde deprem! Son dakika altın fiyatları ne kadar oldu? 20 Ekim 2024 canlı altın fiyatları!

Murat Kurum’dan sosyal konut müjdesi: İhalelerini 2025 yılında yapacağız!


Geri Dön