İhale

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!

Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.

Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Narlıdere Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konutların KDV dahil muhammen bedelleri 7 milyon 250 bin TL ile 10 milyon 300 bin TL arasında değişiyor. Geçici teminat bedelinin muhammen bedelin yüzde 3’ü şeklinde belirlendiği ihale 3 Ekim 2024 tarihinde saat 10,30, 10.45 ve 11.00’de Narlıdere Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanına göre dairelerin son teslim tarihi 13 Haziran 2025 tarihi olarak açıklandı.

Bodrum kat, 2. Kat ve 6. katta yer alan konutlar Narlıdere İlçesi 2.İnönü Mahallesi Sönmez Sokak adresinde 8051 ada 7 parsel üzerinde yer alıyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı da Şahinbey Burçkarakuyu Mahallesi’nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

Konut imarlı olan arsanın yüz ölçümü 18 bin 935,62 metrekare olarak açıklandı. Metrekare rayiç bedelin 3 bin 50 TL olarak açıklandığı arsa için ödenecek muhammen bedel 57 milyon 753 bin 641 TL, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 732 bin 609,23 TL olarak açıklandı. 

Satışa çıkarılan arsanın ihalesi 2 Ekim 2024 tarihinde saat 15:00’te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) gerçekleştirilecek.

İZMİR NARLIDERE’DE SATILIK 3 KONUT

Narlıdere Belediye Başkanlığı’nın satışa çıkardığı konutların KDV dahil muhammen bedelleri 7 milyon 250 bin TL ile 10 milyon 300 bin TL arasında değişiyor. Konutların satış ihalesi 3 Ekim’da yapılacak.


TAŞINMAZLAR (DAİRE) SATILACAKTIR

İzmir İli Narlıdere Belediye Başkanlığından:
İHALE KONUSU :

Narlıdere İlçesi 2.İnönü Mahallesi Sönmez Sokak adresinde 8051 ada 7 parsel üzerinde aşağıda özellikleri belirtilen İzmir Narlıdere Belediyesine ait taşınmazlar ihale ile satılacaktır. İhale “Mithatpasa Cad. No:447/C NARLIDERE/İZMİR” adresindeki Narlıdere Belediye Binası Teras kattaki Encümen Salonunda, Belediye Encümenince 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35 maddesi uyarınca “Kapalı Teklif, Açık Artırma Usulü” ile yapılacaktır. Şartname bedeli 3.500,00 (üçbinbeşyüz TL) olup, Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden (3.Kat) temin edilebilir.
İhale edilecek şartname eki projede gösterilen ihaledeki dairelerin KDV dahil muhammen bedelleri ve ihale zamanı;

. Giriş 1.Bodrum Kat D:8’e 7.250.000,00 TL. 10:30
 1. Giriş 2.Kat D:32’ye 9.200.000,00 TL. 10:45
1. Giriş 6.Kat D:55’e 10.300.000,00 TL. 11:00’de ihale başlayacak olup,
dairelerin geçici teminatları muhammen bedelinin %3’ü oranındadır. (Not:İhale önceki ihalenin uzaması durumunda ihale saati bir önceki ihalenin bittiği saatten itibaren başlayacaktır.)
FİİLİ DURUMU :
İnşaata başlanmış durumdadır.
İHALENİN YAPLACAĞI YER, TARİH VE SAAT:
İhale 03.10.2024 Perşembe günü, Narlıdere Belediyesi Encümen Salonunda, 2886 Devlet
İhale Kanununun 35. Maddesi ve devam hükümleri çerçevesinde Kapalı Teklif, Açık Artırma Usulü ile 15’er dakika ara ile yapılacak olup, ilk ihale saat 10:30’da başlayacaktır. İhalelere katılımcı olmaması durumunda aynı saat ve aynı bedel üzerinden 17.10.2024 tarihinde tekrar ihale edilecektir.
İŞİN SÜRESİ:
Dairelerin son teslim tarihi 13.06.2025 tarihidir.
İHALE DOKÜMANININ GÖRÜLMESİ VE TEMİNİ :
İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif
verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.
a) İhale dokümanının görülebileceği yer : Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik
Müdürlüğü
b) İhale dokümanının satın alınabileceği yer : Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik
Müdürlüğü
c) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil) : 3.500,00 TL (Üçbin Türk Lirası)
İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN VERİLMESİ GEREKEN BELGELER:
Bağımsız Bölümlerin satışında diğer vergi, resim, harç ve tapu masrafları alıcıya aittir. İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla;
A) GERÇEK KİŞİLERDEN :
1- İkametgah belgesi,
2- Nüfus cüzdan sureti,
3- Geçici teminat makbuzu,
4- Temsil durumunda; noter tasdikli vekaletname ve Noter Tasdikli imza sirküsü. 5- Dosya Aldığına dair makbuz örneği.
B) TÜZEL KİŞİLERDEN :
1- Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge
2- Şirketlerden; Noter tasdikli imza sirküsü,
3- Vakıflardan; ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküsü,
4- Derneklerden; ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi,
5- Derneklerden; dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti,
6- Geçici teminat makbuzu,
7- Temsil durumunda; Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi, 8- Dosya Aldığına dair makbuz örneği.
C) ORTAK GİRİŞİMLERDEN:
1- Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,
2- Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için, bu maddedeki (A)
veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.
3- Dosya Aldığına dair makbuz örneği.
D) İstekliler adına vekaleten iştirak ediyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin
vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi.
İhaleye katılacakların yukarıda yazılı belgeleri ihale günü ihale saatine kadar Narlıdere
Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ulaştırması şarttır.


GAZİANTEP’TE SATILIK KONUT İMARLI ARSA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konut imarlı arsanın muhammen bedeli 57 milyon 753 bin 641 TL olarak açıklandı. Arsanın satış ihalesi 2 Ekim’de yapılacak. 


 


TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından:
1- İHALENİN KONUSU:
Şahinbey İlçesi, Burçkarakuyu Mahallesinde bulunan, aşağıda ada, parsel numarası, tapu alanı, imar durumu, m2 rayiç bedeli, muhammen bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen taşınmazın satışı işidir.


2- İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü artırma ile yapılacaktır.
3- İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak ihale dosyasına konulacaktır.
İhale şartname bedeli 500,00.-TL olup, bu bedel Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin aşağıda iban numarası belirtilen hesabına yatırılabilecektir.
4- GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler, istekli oldukları taşınmazla ilgili geçici teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu Belediyemiz banka hesabına yatırabileceği gibi bankalar veya özel finans kurumlarından alacakları, süresiz banka teminat mektubu da sunabilirler.
5- İHALENİN SAATİ, YERİ VE EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:
Söz konusu yerlerin ihalesi 02.10.2024 Çarşamba günü, saat 15:00 ‘da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır.
İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 02.10.2024 Çarşamba günü, saat 12.00 ‘a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6- İSTENİLEN BELGELER:
Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.
- A. İÇ ZARF
Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel
kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.
Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.
- B. DIŞ ZARF
Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,
a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,
b)Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-Devlet ‘ten temin edilecek),
c) Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası bildirmesi,
ç) Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale tarihinin olduğu yıla ait olacak)
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
f) Vekaleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter tasdikli vekaletname ile imza sirküsü,
g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış şartname ve sözleşme tasarısı,
ğ) Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,
h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka
teminat mektubu,
ı) Belediyemize borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış)
- C. DIŞ ZARFIN KAPATILMASI
Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine
isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.
 

Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!

Altın fiyatlarında büyük deprem! Çeyrek altın, tam altın, Ata lira fiyatlarını gören inanamadı!

Konut fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Selçuk Geçer uyarıyor: Konutta pozisyon almak karlı!