20 / 05 / 2024

Belediyelerden Mayıs fırsatı! İzmir ve Nevşehir'deki 9 arsa satışa çıktı!

Belediyelerden Mayıs fırsatı! İzmir ve Nevşehir'deki 9 arsa satışa çıktı!

İzmir ve Nevşehir'de yer alan 9 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 15 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.



İzmir ve Nevşehir'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor.  İzmir  Dikili'de yer alan arsaların muhammen bedelleri 4 milyon 600 bin TL ve 5 milyon TL olarak belirlenirken, geçici teminat bedelleri de 138 bin TL ve 150 bin TL olarak belirlendi.

Nevşehir'de yer alan arsaların ise muhammen bedelleri 719 bin 381 TL ile 759 bin 44 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 21 bin 581 TL ile 22 bin 771 TL arasında değişiyor. Arsaların satış ihaleleri 15 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığından:

1- Yukarıda niteliği tahmini bedeli geçici teminatı ve ihale tarih, saati belirtilen taşınmazların satış ihalesi; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine
göre açık teklif (arttırma) usulü ile Cumhuriyet Mah. 304 Sokak No: 6 Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde bulunan Çok Amaçlı Salonda Encümen
huzurunda şartname gereğince yapılacaktır.
2- Muhammen bedeller yukarıdaki cetvelde gösterilmiştir.
3- İhaleye Katılacaklardan İstenen Belgeler;
A-Gerçek Kişilerden;
a-) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
b-) Geçici Teminat Bedeli Makbuzu
c-) Nüfus Cüzdanı Sureti (e-Devlet)
d-) Kanuni tebligat adresi (muhtarlık-e-Devlet)
e-) Vekaleten katılıyor ise onaylı vekaletname (Noterden)
f-) Dikili Belediyesinden alınacak borcu yoktur belgesi
g-) Vergi Dairesinden alınacak vergi borcu yoktur belgesi
h-) İhale Doküman Bedeli Makbuzu
B-Tüzel Kişilerden;
a-) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
b-) Geçici Teminat Bedeli Makbuzu
c-) İmza Sirküsü (Noterden)
d-) Kanuni tebligat adresi / Elektronik tebligat adresi
e-) Vekaleten katılıyor ise onaylı vekaletname (Noterden)
f-) Dikili Belediyesinden alınacak borcu yoktur belgesi
g-) Vergi Dairesinden alınacak vergi borcu yoktur belgesi
h-) İhale Doküman Bedeli Makbuzu
ı-) Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret, Sanayi, Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu
yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi)
4- İhalesi gerçekleştirilecek taşınmazların imar Durumları, şerh ve takyidatları taşınmaz ihale şartnamesinde belirtilmiştir.
5- Geçici teminat bedelleri Dikili Halk Bankası TR64 0001 2009 7220 0007 0000 06 Dikili Belediyesi ‘İhale Teminat Hesabına’ yatırılacaktır.
6- Şartname 3.000 TL karşılığında İhale tarihinden 1 gün önceki günün mesai bitimine kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilecektir.
7- İhaleye katılabilmek için; 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte
belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.
8- İhale bedeli şartnamesindeki süre içinde ödenecektir, süresi içinde ödenmediği takdirde geçici teminat Belediyemize irat kaydedilir.
9- İhale için talipli gelmediği taktirde 30.05.2024 tarihinde aynı saat ve yerde, aynı şartname ile yapılacaktır.
10- İstekliler Şartnamelerdeki yazılı belgeleri eksiksiz olarak sunmak zorundadırlar.
11- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resim harçları ve diğer giderleri ödemek, istekliye aittir satışa ilişkin her türlü vergi, resim harç ve diğer
giderleri ödemek istekliye aittir.
12- Taşınmazın fuzuli işgal altında bulunması halinde; Belediyeye, fuzuli şagili bu taşınmazdan tahliye için hiç bir sorumluluk yüklenmez ve alıcı
bunu belediyeden isteyemez.
13- Encümen Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan Olunur

Belediyelerden Mayıs fırsatı! İzmir ve Nevşehir deki 9 arsa satışa çıktı!


ÖZKONAK   BELEDİYESİ MÜLKİYETİNE  AİT 3 (ÜÇ) ADET ARSANIN  SATIŞI İLE İLGİLİ İLANDIR.


 Mülkiyeti Belediyemize ait olan aşağıda bilgileri bulunan 3 (üç ) adet arsanın  2886 sayılı yasanın 45.inci maddesi uyarınca Açık Artırma Suretiyle ihalesi yapılıp satılacaktır.
1-İhaleye ye Geçerli olacak 3 adet arsanın satışa esas Muhammen Bedel Tespit Komisyonu 30.04.2024 tarih ve 04 sayılı Kararına binaen aşağıya çıkartılmıştır.

 2-İhaleye katılmak isteyenlerin Katılacakları arsaların  muhammen bedelinin %3  oranında Geçici teminat yatıracaklardır.İhaleyi alanlar İhale onayının ardından aynı gün %6 kati teminat yatıracaklardır. Kati Teminatın yatırılmaması geçici teminatın irat kaydedilme sebebidir.  Buna göre;
3- Geçici teminat ise  ihale saatinden önce  Makbuz karşılığında  vezneye yatırılması gerekmektedir. Teminatı yatırmayanlar  ihaleye katılamayacaklardır. Yatırılacak olan geçici teminatı  ihaleyi kazananlar  almış olduğu taşınmazın  bedelinin tamamını yatırdıktan sonra  kendilerine  geri iade edilecektir. İhaleyi kazanamayanların geçici teminatları ise ihaleyi takip eden  haftanın son mesai bitiminden önce  ilgililere iade edilecektir.
 4- İhale 15.05.2024 Çarşamba günü yapılacak olup saat 14.00’de Belediye Encümen huzurunda mahallinde  yapılacaktır.
 5- Satılan  arsaların  ödemeleri ise; Taşınmazın bedelinin tamamını ihale onayının ardından 7 (yedi ) gün içerisinde Belediyemize peşin yatırılacak olup,   mesai bitimine kadar Satın aldığı arsanın bedelinin tamamını yatırmayan isteklinin  ihalesi fesih edilip yatırmış olduğu  geçici teminat Belediyeye irat kaydedilecektir.
 6- Ödemenin tamamı  yapıldıktan sonra  Belediye  Encümen kararı ile  satışı yapılıp  O Encümen Kararı ile Tapu Sicil Müdürlüğünde  Tapu devri satın alan Kişiye yapılacaktır.
7- İhaleye Girenler İkametgahlarını Belgelendirmek zorundadır. İhaleye Tüzel Kişilik adına girenler  bunlara ait ticaret odası kayıt belgesi,Ticaret sicil tasdiknamesi imza sirküleri ve yetki belgesi(Vekaletname) ibraz etmeleri şarttır. Belgelerin Noter onaylı olması gerekir.
 8- Belediyemizde  her hangi bir gelir kaleminde  borcu olan kişi  veya kişiler ihaleye teminat yatıramayacak ve ihaleye katılamayacaklardır. Ve yine borcun dışında Belediyemizle menfaati icabı her hangi bir konuda anlaşmazlık, uyuşmazlık durumunda olanlarda ihaleye katılamayacaklardır.
9-  İhaleye ait vergi, resim harç gibi tüm yasal giderler ile sözleşme damga vergisi, Basın İlan Kurumu giderleri alıcıya ait olacaktır.
10- Açık artırma sonucu yapılacak artırımların yeterli olmaması tespitinde karar mercii İhale Komisyonudur.(Belediye Encümenidir.)
11-  Belediye Encümeni (İhale Komisyonu) ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
 12- Satışa ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden ücretsiz olarak temin edilebilir.

 

400 bin TL’nin yıllık faiz getirisi bir sene çalışan asgari ücretlinin kazancından fazla

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

Ev sahipleri boş evden vergi alınsa da tekrar kiraya vermek istemiyor!

Geri Dön