04 / 05 / 2024

Belen'de icradan 1 milyon 655 bin 200 TL'ye bahçeli ev!

Belen'de icradan 1 milyon 655 bin 200 TL'ye bahçeli ev!

İskenderun 2. İcra Müdürlüğü; Belen'de yer alan bahçeli ev satıyor. 1 milyon 655 bin 200 TL'lik bahçeli evin ihalesi 26 Nisan 2011 günü yapılacak...



 Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen Belen İlçesi, Soğukoluk Köyü, 212 No'lu 7.751 m2'lik bahçeli ev vasfındaki parsel. Taşınmazın üzerinde ahşaptan yapılmış bir daire bulunmaktadır. Üzeri ahşap kiremit çatılıdır. 50 m2 büyüklügündedir. Ayrıca 120 m2 büyüklüğünde betonarme temel bulunmaktadır. Daire 1 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve wc birliktedir. Dairede yerler düz beton olup, ıslak yerler seramik kaplıdır. Daire Belen Soğukoluk'ta bulunmaktadır. İskenderun körfezine hakim bir panoraması vardır. İçerisinde kaynak suyu bulunmaktadır. Parselin üst (Güney cephesi) kısmında İskenderun Soğukoluk yolu bulunmakta olup, boylu boyunca 150 m uzunluğunda, ortalama 2 m yüksekliğinde, ayrıca temelin kuzey kısmında 30 m uzunluğunda 3 m yüksekliğinde taş duvar bulunmaktadır.

Muammen Değeri: 1.655.200.00 TL

Satış şžartları:
1-  Satış 26.04.2011 günü 10.30-10.40 saatleri arasında Fener cad. Adliye Ek Binası Önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 06.05.2011 aynı saate ve yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2-  Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, Damga vergisi, Tapu harç ve giderleri alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye harcı satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri gerekir. Aksi taktirde haklarını tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanunun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsli edilecektir.

5-  şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarda yazılı dosya numarası ile İskenderun 2. İcra müdürlüğünde satış müdürüne başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2010/788 Esas


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön