Genel

Beliğ Azbazdar:Gayrimenkullerimizi satamadık

Tariş, Çiğli'de kapanan iplik fabrikalarında çalışan 600 işçiye 13.5 milyon TL borçları olduğunu belirtti

Ürün alsaydık öderdik
Çiğli İplik Fabrikası'nm sahibi olan Tariş Pamuk Birliği'nin Başkanı Beliğ Azbazdar, fabrikada çalışan 600 işçiye 13.5 milyon TL borçları olduğunu söyledi. Beliğ Azbazdar,"Bu yıl pamuk iyi para etmesine rağmen yeterli ürün alamadık. Eğer bu sezon 100 bin ton kütlü pamuk alabilseydik kasamızda 40 milyon TL olacağı gibi, işçilerimizin tüm alacağını ödeyebilirdik" diye konuştu.

Gayrimenkul satmadık
İşçi eylemini değerlendiren Beliğ Azbazdar, "Bir yıldır kapalı olan İplik Fabrikası'nın Pamuk Birliği'ne 11 milyon borcu var. Yıllardır zarar eden bir kuruluş. Bir yandan bu sorunu çözmeye çalışırken, bir yandan tüm borçlarımızı ödemek arzusundayız. Bu nedenle gayrimenkullerimizi satışa çıkardık. Ancak bürokrasi ve engellemeler nedeniyle gayrimenkullerimizi paraya çeviremedik" diye konuştu.

Zamana ihtiyaç var
Tariş'i, düzlüğe çıkarmak için zamana ihtiyaçları olduğunu söyleyen Beliğ Azbazdar, "Çalışmalarımız sürüyor. Ancak iplik işçisi arkadaşlarımızın başlattığı  eylemde Tariş'in basma bir iş gelmesinden endişe duymaktayım. Şu anda kayıtlı 29.500 üyemiz var. Tüm bu üreticilerin emeklerinin yok olmasını  kimse arzu etmez. Pamuk çiftçisiyle iplik işçilerimizin karşı karşıya gelmesinden endişeliyiz" dedi.
Posta