Ekonomi

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor. Dünya genelinde enerjideki yaşanan krizin ardından hisselerin yükselmesiyleö birlikte şirkterler de hamlelerinin art arda yapıyor

Enerji alanında çarpıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dünya genelinde enerjideki yaşanan krizin ardından hisselerin yükselmesiyleö birlikte şirkterler de hamlelerinin art arda yapıyor.

LUKOİL'DEN DEV SATIN ALMA

Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft, Rus petrol şirketi Lukoil'e satıldı. Lukoil'den yapılan yazılı açıklamada, Shell ile yapılan görüşmelerde Shell Neft'in yüzde 100'ünün satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada, Shell Neft'in Rusya'da 411 adet benzin istasyonu ve Rusya'nın batısında yer alan Tver'de bir fabrikaya sahip olduğu bilgisi verildi.

TÜM FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMAK İSTİYORLARDI

Shell'den 8 Mayıs'ta yapılan açıklamada, şirketin Rus enerji sektöründeki tüm faaliyetlerini sonlandırmak istediği bildirilmişti.

Savaş sonrası uygulanan yaptırımlar nedeniyle çok sayıda Batılı şirket Rusya'daki faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş veya sonlandırmıştı.

Çiftçilerin gözü bu haberde! Gübre fiyatlarına indirim yapıldı mı? Hangi gübre kaç lira? 12 Mayıs 2022 fiyat listesi

Ehliyeti olanlar için son dakika uyarısı! Eğer şimdi bunu yapmazsanız idari para cezası kesilecek!

BİSU'dan ilk siparişinizde 1 damacana su 1 TL! Sakın kaçırmayın! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...