Ekonomi

Benzin ve mazota yine zam mı geliyor? Kritik açıklama geldi...

Brent petrol dün 131 dolar ile 106 dolar arasında hareket ederken yeni işlem gününe 112 dolardan başladı. Brent petrol bugün en düşük 110 doları görürken saat 13:19 itibarıyla 117 dolardan işlem görüyor. Yeni işlem gününe ise yatay seyirde başlayan brent petrol şu anda 117 dolardan işlem görüyor

Dün 131,64 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, günü 111,14 dolar seviyesinde kapattı. Yeni işlem gününe ise yatay seyirde başlayan brent petrol şu anda 117 dolardan işlem görüyor. 

Brent petrol tarihi zirvesini 2 Haziran 2008 yılında 139 dolar ile görmüştü. En dip fiyatını ise 1 Haziran 1988 yılında 13 dolar ile gören brent petrol ilk atağını 1 Ağusto 2005 yılında yaparak yükselmeye devam etti. Bu sene ise en dip fiyatı 3 ocak 2022 yılında 78 dolar ile gören brent petrol sonrasında yükselişe geçerek 8 Mart 2022 tarihinde 129 dolar ile en yüksek seviyeye ulaştı.

PETROL FİYATLARI NE OLACAK?

Petrol fiyatları, piyasa yatırımcılarının Rusya'nın petrol arzındaki kesintiye ilişkin endişelerinin hafiflemesi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın üye devletlerin acil durum rezervlerinin piyasaya daha fazla petrol sunmaya hazır olduğunu bildirmesiyle dün düşe geçerken yeni güne 112 dolardan başladı. Brent petroldeki bu yukarı yönlü hareket devam ediyor. Bu durum, akaryakıt fiyatlarına tekrar zam mı gelecek? sorusunu akıllara getirdi. 

Petrol fiyatları ne olacak?  Benzin ve mazota zam mı geliyor? Amerika Merkezli yatırım bankası JP Morgan petrol fiyatları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu...

 

Rusya'nın Ukrayna harekatı sonrasında  brent petrol 119 dolara çıkarak yaklaşık dokuz yılın zirvesini gördü. Ülkemizde de petrole gelen zamlar nedeniyle benzin, motorin ve LPG'ye peş peşe zamlar geldi ve bu zamlar pompa fiyatlarına da yansıdı. 

AKARYAKITA ZAM MI GELİYOR?

Amerika Merkezli yatırım bankası JP Morgan, Rusya'nın Ukrayna Harekatı ile 120 dolar seviyesine yaklaşan brent petrolün yıl sonunda 185 dolara çıkabileceği yönünde açıklama yaptı. Artışa gerekçe olarak ise Rusya Kaynaklı arz sorunlarının devam etmesi gösterildi.  JP Morgan'ın öngörülerinin gerçek olması durumunda akaryakıt fiyatlarına tekrar zam gelmesi öngörülüyor.

 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi! Benzin ve motorin zammı iptal edildi!

Benzin ve mazota zammı kim yaptı? Kim geri çekti?

Şoke eden iddia: Mazot ve benzin 30 TL mi olacak?

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi müjdesi! Benzin ve mazota 5 TL indirim!