Ekonomi

Petrolün varilinde fren patladı! Sürücüler isyanda!

Antalya zirvesi sonrasında yükselişe geçen petrolün varilinde fren patladı ve önüne geçilmiyor. Petrolün varil fiyatı yükselmeye devam ederken, araç sahipleri bu artışın ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor... Cuma günü petrolün varili 112 dolardan güne başlarken, hafta içerisinde en yüksek seviyeye 8 Mart saat 16:30'da 132 dolar ile ulaştı

Rusya-Ukrayna savaşında diplomasiye yönelik atılan adımlar petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekliyor. Cuma günü petrolün varili 112 dolardan güne başlarken, hafta içerisinde en yüksek seviyeye 8 Mart saat 16:30'da 132 dolar ile ulaştı. Bu hafta en düşük seviye ise 11 Mart saat 03:55'te 105 dolar ile oldu.

 

Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini kaydeden uzmanlar, piyasalarda ana risk unsuru olarak arz endişelerinin fiyatlandığını belirtti. Peki petrolün varili ne olur? Petrol fiyatları yükselmeye devam edecek mi?


 

 

 

PETROLÜN VARİLİ NE OLUR?

Uzmanlar, piyasalardaki diğer büyük üreticiler aracılığıyla petrol arzını artırma çabalarına rağmen, Rus petrolüne daha fazla yaptırım uygulanmasına ilişkin endişeler nedeniyle piyasalarda oynaklığın devam ettiğini kaydetti. Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini kaydeden uzmanlar, piyasalarda ana risk unsuru olarak arz endişelerinin fiyatlandığını belirtti.

Uzun vadede Rusya'nın agresif davranışları petrol fiyatlarının yükseltecek ve ufukta barışın görülmesi durumunda ise piyasalarda tam tersi bir yön hakim olacak.

Petrolün varili sert düştü! 11 Mart 2022 petrol fiyatları!

Brent petrol ne kadar? 11 Mart Cuma petrol fiyatları kaç dolar?

Akaryakıtta büyük indirim bekleniyor! Brent petrolde sert düşüş...

Mazot ve benzin düşer mi, yükselir mi? Benzin ve motorinde indirim var mı?