Ekonomi

Benzin ve motorinde indirim için büyük çılgınlık! Resmen harekete geçtiler, içini alkol oranını artıracaklar

ABD Başkanı Biden, benzin fiyatlarını düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Bu haberin ardından harekete geçen ABD, yaz aylarında yüzde 15 etanol karışımlı benzin satmak için kolları sıvadı. Petrol zengini olmasına rağmen ABD'de de fiyatlar vatandaşların tepkisini çekmeye başladı

Dünya genelinde yükselen benzin fiyatları, tüketiciyi zorlamaya devam ediyor. Petrol zengini olmasına rağmen ABD'de de fiyatlar vatandaşların tepkisini çekmeye başladı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için "elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğu" ifade edildi.

YAZ AYLARINDA SATIŞI BAŞLAYACAK

Açıklamada, ABD yönetiminin yeni politikalarına ilişkin de bilgilere yer verildi. Biden'ın yakıt arzını artırarak benzin fiyatlarını düşürme hedefine ulaşmak için yeni adımlar attığı belirtilen açıklamada, yüzde 15 etanol karışımı kullanan ve "E15" adı verilen benzinin bu yaz aylarında satışına izin verileceği kaydedildi.

YÜZDE 10 KARIŞTIRILIYOR

ABD'de kullanılan çoğu benzinin yüzde 10'a kadar etanol ile karıştırıldığı belirtiliyor. Yakıtta daha fazla etanolün sıcak havada duman oluşumuna daha fazla yol açabileceği endişeleriyle E15'in yaz mevsiminde kullanılmasına izin verilmediği kaydediliyor.

Benzin ve motorinde her şey bu detaya bağlı! Eğer gerçeğe dönüşürse fiyatlar uçacak! İşte 12 Nisan brent petrol fiyat

Emekliye bayram ikramiyesi açıklandı mı? Milyonların beklediği emekli bayram ikramiyesi ile ilgili Erdoğan ne dedi?

Ayçiçek yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte A101 Bim Şok ve Migros 13 Nisan çarşamba günü ayçiçek yağ fiyat listesi