Otomobil

Benzin ve motorinden böyle tasarruf ediyorlar! Çığ gibi yayılan uygulama tartışma yarattı

Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede benzinden tasarruf etmek isteyenler hypermiling yöntemini uyguluyor. Lastiklerini basıncını yükselterek yakıttan tasarruf etmeyi sağlayan bu yöntem, büyük tartışma konusu.İngiltere dahil olmak üzere birçok ülkede yaşayanlar, benzinden tasarruf etmek için çeşitli yöntemlere girişti

 

Dünya genelinde artan benzin fiyatları, insanların cebini zorlamaya başladı. İngiltere dahil olmak üzere birçok ülkede yaşayanlar, benzinden tasarruf etmek için çeşitli yöntemlere girişti.

2000'LERDE POPÜLER OLDU

Bu yöntemlerden biri, hypermiling adı verilen yöntem. Özellikle 200'li yıllarda benzin fiyatlarının yükselmesiyle yaygınlaşan bu yöntem, uygulanma biçimi nedeniyle tartışma yaratıyor.

LASTİKLERİN BASINCINI ARTIYORLAR

Bu yöntemin en sık uygulanma biçimi, lastik basıncının artırılması olarak öne çıkıyor. Araçtaki yükleri de indiren ve aracı hafifleten bu yöntem sayesinde aylık litrelerce tassaruf elde edilebiliyor.

TEHLİKELİ YANLARI DA VAR

Mesela az fren kullanmaya dayanan bu yöntemin, kazaları da beraberinde getireceği ve insan sağlığını tehlikeye atabileceği söyleniyor. İşte bu nedenle yöntem, uzmanlar tarafından tartışma konusu olmaya devam ediyor.