Ekonomi

Benzin ve motorinin ardından bir zam da LPG’ye geliyor! 11 TL’yi aşacak…

Benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından bir zammın da LPG’ye geleceği iddia edildi. Zammın ardından LPG 11 TL’yi aşacak. Son olarak 9 Mart’ta benzine 79 kuruş, motorine ise 2 TL 25 kuruş zam yapılacağı duyurulmuş, petrol fiyatlarının gerilemesiyle zam kararı geri alınmıştı. Peş peşe zamlar, özellikle motorin fiyatlarını bir hayli yukarı çekse de zamlar LPG fiyatlarının da artmasına neden oldu

Akaryakıt fiyatları dur durak bilmiyor. Peş peşe zamlar, özellikle motorin fiyatlarını bir hayli yukarı çekse de zamlar LPG fiyatlarının da artmasına neden oldu. Bu gece yarısından geçerli olmak kaydıyla LPG fiyatlarına 46 kuruşluk bir zam bekleniyor.

Brent petrolün yükselmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, durdurulamıyor. Son olarak 9 Mart’ta motorine 2 TL 25 kuruş, benzine ise 79 kuruş zam yapılacağı açıklanmış, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ise düşen petrol fiyatlarının ardından zammın geri çekildiğini duyurmuştu. 

LPG’YE ZAM MI GELECEK?

Öte yandan geçtiğimiz hafta motorine 3,68 TL, benzine ise 2,1 TL zam gelmişti. KRT’nin haberine göre; LPG'ye de bu akşam 46 kuruşluk bir zam gelecek. Kaynaklar, LPG’ye gelecek zammın pompa satış fiyatlarına yansıyacağını belirtti.

Sektörden elde edilen verilere göre; en son mart ayının başında art arda 33 kuruş ve 61 kuruş olmak üzere zam yapılan LPG’ye bu gece yarısından itibaren 46 kuruşluk bir zam daha gelecek.

LPG NE KADAR OLACAK?

Beklenen zammın gerçekleşmesi durumunda LPG fiyatı Ankara'da 10,72 Türk lirasından 11.18 Türk lirasına, İstanbul'da Türk lirasından 11.20 Türk lirasına, İzmir'de 10,54 Türk lirasından 11 Türk lirasına yükselecek.

Öte yandan yine aynı kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre, dün gece yarısı yapılan ve geri çekilen zammın ardından benzin ve motorin fiyatlarında bu gece yarısı indirime gidileceği söyleniyor. İndirimin ne kadar olacağı ise belirtilmedi. 

MOTORİN VE BENZİN ZAMMI İPTAL EDİLMİŞTİ

EPGİS’in yaptığı açıklamasında; 9 Mart Çarşamba günü benzinin litre fiyatına 79 kuruş, motorinin litre fiyatına 2.25 TL’lik zam duyurusunun geri çekildiği vurgulandı.

EPGİS tarafından yapılan açıklamada, "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 2,25 TL/LT, benzinde 79 kuruş olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Petrolün varili 135 doları gördü! Benzine, dizele ve LPG'ye korkunç zam kapıda!