Ekonomi

Benzin ve motorinin kaderi bu toplantıya bağlı! Çıkacak sonuç fiyatları direkt etkileyecek

Benzin ve motorin fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşın cebini zorlamaya başladı. Gözler, petrol fiyatlarına çevrilirken, yarın gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü toplantısından çıkacak sonuçlar merakla bekleniyor.Petrol fiyatlarındaki artış, başta temel gıda olmak üzere birçokm ürünün fiyatının da artmasına neden oldu

Dünya genelinde başta savaş olmak üzere tedarik zincirindeki sorunlar ve hammaede sınırı nedeniyle petrol fiyatlarında da artış meydana geldi. Petrol fiyatlarındaki artış, başta temel gıda olmak üzere birçokm ürünün fiyatının da artmasına neden oldu. Bu yüzden gözleri, brent petrol fiyatlarına çevrildi.

 

YÜZDE 1.6'LIK DEĞER ARTIŞI

Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar düzeyinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla da kapanışa göre yüzde 1,6'lik değer artışıyla 109,41 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 106,03 dolardan alıcı buldu.

ABD'DE PETROL 3 MİLYON VARİL AZALDI

Brent petrolün fiyatındaki yükselişte, ABD'de petrolun azalması da etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü öngörüsüne göre, ülkenin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 3 milyon varil azaldı. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 558 bin varil azalacağı yönündeydi.

STOKLARDAKİ DÜŞÜŞ FİYATLARI YÜKSELTTİ

Stoklardaki beklenenden fazla düşüş, ülkede petrol talebinin toparlanmaya devam ettiği algısını güçlendirerek fiyatların yukarı yönlü hareketini destekledi.

DÜNYANIN GÖZÜ BU TOPLANTIDA

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri bugün açıklanacak. Öte yandan, piyasalar, yarın gerçekleştirilecek 27'nci Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı'na odaklandı. Grubun arz daralmasına karşın hızlı reaksiyon veremeyeceği ve mevcut üretim politikasına devam edeceği düşünülüyor.