Ekonomi

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan sürücülerin merakla beklediği benzin mazot ve LPG'ye indirim haberi yerine zam haberi gelmişti. Gelen son dakika bilgisine göre zm iptal edildi. Peki benzin mazot ve LPG kaç liradan satılacak.Gelen son dakika haberine göre; enerji piyasası kaynakları 6 Temmuz gece yarısından itibaren benzine 96 kuruş zam beklendiğini açıklamıştı

Benzin mazot ve LPG'de zam haberi sürücülerin Kurban Bayramı öncesinde moralini bozmuştu. Gelen son dakika haberine göre; enerji piyasası kaynakları 6 Temmuz gece yarısından itibaren benzine 96 kuruş zam beklendiğini açıklamıştı.

Fiyatı en çok takip edilen iki ürün mazot ve LPG'de herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyordu. Enerji piyasası uzmanları benzine yapılacak zammın iptal edildiğini açıkladı. Bu haberle birlikte bayramda yola çıkacak vatandaş rahat bir nefes almış oldu.

Benzin, mazot ve LPG'ye geçen hafta fiyatlarında başlayan indirimlerin ömrü kısa sürdü. Bu gece yarısı benzinde 96 kuruş zam bekleniyordu. Akşam saatlerinde ilan edilen 96 kuruşluk fiyat artışının iptal edildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta akaryakıtın pompa satış fiyatlarına gelen indirim dalgası haberleri vatandaşların yüzünü biraz olsun güldürdü. Bu sabah saatlerinde gelen benzine 96 kuruşluk zam haberi, vatandaşları yine kara kara düşündürmeye başlamıştı.Petrol rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı benzin grubunda 96 kuruş fiyat artışı meydana geldiği ve artışın pompa satış fiyatlarına yansıyacaktı.

Yurt dışı benzin ürün fiyatlarındaki artışla birlikte yurtiçi dolar kurundaki artış benzindeki zamma gerekçe yapılmıştı.

Akaryakıt sektörü kaynakları yurt dışı piyasalarda ve dolar kurundaki artış sürerse benzin ve motorin zammının kaçınılmaz olduğunu bildirdi. Öte yandan kaynaklar petrol arzındaki sıkıntıların devam etmesi hallinde brent petrolün varilinin 380 dolara kadar tırmanabileceği uyarısında bulundu.

 

BDDK DEVREYE ALDI FİYATLAR DÜŞTÜ AMA...

BDDK'nın 24 Haziran'da devreye aldığı kredi limiti düzenlemesi sonrası düşüşe geçen dolar kuru ilk akaryakıt ürünlerin de hissedildi. Geçen hafta 30 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı hızla gerileyerek 27 lira sınırına indi. Aynı indirim oranları olmasa da benzin fiyatlarında da bir gerileme yaşandı. Ekonomistlerin hesaplamalarına göre bir yılda benzinin litre fiyatına yüzde 225 zam gelirken motorinin litre fiyatın da yüzde 269 oranında zam geldi. Bu yüksek zamlar çarşı pazara da ekstra zam olarak yansıyor.

6 TEMMUZ AKARYAKIT FİYATLARI

Yarın itibarıyla akaryakıt fiyatları şu şekilde olacak

Kurşunsuz 95 (Excellium95) : 25 lira 20 kuruş

Gazyağı : 24 lira 72 kuruş

Motorin : 26 lira 69 kuruş

Motorin (Excellium) : 26 lira 69 kuruş

Kalorifer Yakıtı : 19 lira 38 kuruş

Fuel Oil : 15 lira 21kuruş

LPG NE KADAR?

6 Temmuz güncel LPG Fiyatları

İstanbul Avrupa : 10 lira 69 kuruş

İstanbul Anadolu : 10 lira 44 kuruş

Ankara : 10 lira 74 kuruş

İzmir : 10 lira 50 kuruş

Bursa : 10 lira 49 kuruş

Antalya : 10 lira 60 kuruş

Konya : 10 lira 73 kuruş

Adana : 10 lira 57 kuruş

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira