Ekonomi

Benzine dev zam tabelaya yansıdı! Geç davranan yandı

Piyasalarda dalgalanmalar sürerken benzin ve mazot fiyatları da tırmanıyor. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatları 2 lira 11 kuruş zamlandı, tabela bir kez daha güncellendi. İşte tüm detaylar... Suudi Arabistan’ın üretim kesintisini bir ay daha uzatacağı tahmin ediliyor

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklaması sonrası dolar kuru 26 liraya kadar çıktı. Suudi Arabistan’ın üretim kesintisini bir ay daha uzatacağı tahmin ediliyor. Tüm bu gelişmeler hem yurt içinde hem de yurt dışında petrol ürünlerinde fiyat artışlarına gidilmesine sebebiyet verdi. İşte tüm detaylar... 

PETROL YILIN İLK YARISINI KAYIPLA KAPATTI

2023’ün ikinci yarısından petrol fiyatları yeni haftaya istikrar kazanarak başlamış oldu. Brent petrol varil başına 75 doların üzerinde fiyatlanmakta. 

Çin’den gelen zayıf ekonomik toparlanmayla beraber ABD'deki resesyon korkuları fiyatlanmaları baskıladı. Rusya ile İran'dan gelen güçlü ihracatın petrol fiyatlarını baskılaması nedeniyle kara maden yılın ilk yarısını kayıpla kapattı. 

SUUDİ ARABİSTAN’IN HAMLESİ FİYATLARI ETKİLEDİ

Öte yandan OPEC'in fiili lideri Suudi Arabistan'ın Ağustos ayında tek taraflı günlük 1 milyon varillik üretim kesintisini bir ay daha uzatmasının beklenmesiyle, petrol fiyatları üçüncü çeyrekte destek bulabilir. ABD Enerji Bakanlığı da Stratejik Petrol Rezervini yenilemek için bu hafta daha fazla petrol alımı talep etmeyi planlıyor. 

BENZİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Haziran ayı boyunca hem motorin fiyatlarına hem de benzin fiyatına üst üste zam geldi. Bu ay mazotun fiyatı toplamda 4,37 TL arttı. Benzinin litre fiyatı ise 3,36 TL yükseldi. Bu artışlarla akaryakıt fiyatları iki grupta da ortalama olarak 24 liranın üzerine çıktı. Bugün ise benzine 2 lira 11 kuruşluk zam geldi. Fiyatlar pompaya yansıdı. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI  
BENZİN FİYATLARI  

İstanbul Avrupa - 26,17 TL  

İstanbul Anadolu - 26,12  

Ankara - 26,65 TL

İzmir - 26,64 TL

MOTORİN FİYATLARI
İstanbul Avrupa - 23,85 TL

İstanbul Anadolu - 23,79 TL

Ankara - 24,32 TL

İzmir - 24,40 TL

LPG FİYATLARI
İstanbul Avrupa - 11,33 TL

İstanbul Anadolu - 11,25 TL

Ankara - 11,46 TL

İzmir - 11,32 TL