29 / 04 / 2024

Bera Holding konut üretmeye devam edecek!

Bera Holding konut üretmeye devam edecek!

Bera Holding, 30 yılı aşkın sürede 3,5 milyon metrekare üzerinde inşaat alanı ve 10 binin üzerinde konut üretimi yaptık. Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, holdingin gelecek dönem planlarını paylaştı.



Ortaklık yapısıyla ilgili sıkıntıları 7 Aralık 2019’da çıkan bir torba kanunla aştıklarını anlatan Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, holdingin önünde 3 büyük hedef olduğunu söyledi. Alaboyun bu hedefleri, “re-organizasyona giderek yönetim kurulu ile icra kurulunu ayırmak”, “yatayda değil dikeyde büyümek” ve “küçülerek büyümek” olarak açıkladı.

Dünya'dan Handan Sema Ceylan'ın haberine göre; Bera Holding’in ilk şirketi olan, Kombassan AŞ, 1989'da faaliyetlerine başladı. Zaman içerisinde bünyesine kâğıt, karton, matbaa, ambalaj, rulman, vinç, beton santrali, prefabrik, PVC, MDF, mermer, kireç, kalsit, makarna, un, irmik, bakliyat, bisküvi, su, turizm, petrol ürünleri ve tekstil alanlarında pek çok şirket ekledi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, 5 bine yakın kişiye istihdam sağlayan holdingin gelecek dönem planlarını paylaştı.

Kimi gün 5 milyon TL ayda 150 milyon TL ödedik

Holdinglerinin Türkiye için önemli bir değer sağladığını, ülke için üreten bir yapı olduğunu dile getiren Alaboyun, şu açıklamalarda bulundu:

“Mahkemeler bir günde 25-30 davayı karara bağlıyor ve günlük 5 milyon lira ödemek zorunda kalıyorduk. Bazen bu rakam ayda 100-150 milyon lirayı buluyordu. Gelen mali yükler hızla artınca devlet büyüklerimize durumu anlattık. Durumumuz anlaşılınca, kimseyi mağdur etmeden, yapıyı bozmadan bir kanun üzerinde çalışıldı. Kanunumuz çıktı."

Alaboyun kanunun çıkma sürecini ise şu sözlerle anlattı: 

"Kanun çalışmasına 2004'te Meclis’te kurulan araştırma komisyonun önerileri içinde ‘ekonomiye faydası olan şirketler ekonomiye kazandırılsın’ önerisi etkili oldu. 2011'de SPK kanunun 13. maddesinde değişiklik yapılarak ortaklar, eldeki fiziki senetlerini kaydileştirmesi yönünde teşvik edilmişler. Ancak kanun, geriye doğru işlemiş olması nedeniyle yeni mağduriyetlere yol açmış ve Anayasa Mahkemesi haklı gerekçeler ile mülkiyet hakkını ortadan kaldıran 13. maddedeki bu düzenlemeyi 2015'te iptal etti. Bütün hissedarlar ortak statüsüne kavuşturularak kaydileştirme yapmaları kendi tercihlerine bırakıldı, bu yönü ile 7 Aralık 2019’da kabul edilen madde ile AYM’nin iptal kararı sonrası oluşan boşluk doldurulmuş oldu.”

SEFERİHİSAR TERMAL TESİS İÇİN ORTAKLIĞA AÇIK

İzmir Seferhisar'da 360 dönüm bir arazimiz var. 1100 metre sahilimiz var, hemen karşısında Çıfıt Adası bulunuyor. Bu adaya yürünerek geçilebiliyor ve bu turizm alanı içinde 68 derece sıcak suyumuz var. Yerel yönetimlerle de uyum içinde çalışıyoruz. Oraya uluslararası bir yatırımcı ile termal turizm tesisi yapalım istiyoruz. Bera Hotel ismi ile de yapabiliriz, ortaklık kurduğumuz yapının adını da taşıyabilir.

KONUTTA DA VAR GIDADA DA...

• KOMPEN'İN üretiminin yüzde 70'i ihracata gidiyor. 20 yıldır kaliteden ödün vermedik. 500’ü aşkın bayisi ile Kompen her yıl 'İSO En Büyük İkinci 500' listesine giriyor. Diğer markamız olan Bauplast'ın ise Türkiye'de 150 bayisi var. Avrupa, Güney Amerika, Uzak Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Arap yarımadası gibi coğrafyalarda ürünlerimiz satılıyor.

• KOMYAPI, özel projelerle birlikte  TOKİ  ile binlerce konut üretti. 30 yılı aşkın sürede 3,5 milyon metrekare üzerinde inşaat alanı ve 10 binin üzerinde konut üretimi yaptık.

• DİVAPAN ile MDF ve MDF lam üretimi yapıyoruz. Divapan 'İSO En Büyük İkinci 500' listesinde.

• GOLDA ile gıdadayız. 18 çeşit makarna üretiyoruz. 12 bin ton kapasiteli makarna fabrikası, yıllık 12 bin ton üretim kapasitesine sahip bisküvi fabrikası, yıllık 24 bin ton bakliyat üretim tesisi ve günlük 300 ton un üretim kapasitesi var. Bir de süt üretiyoruz. 1000 başlık hayvan kapasitesine sahip tesiste, yıllık 5 milyon litre süt üretiyor ve 500 baş buzağı yetiştiriyoruz.

• KARDELEN SU 8,30 pH yapısı ile öne çıkıyor. Kerem Ali Dağları'nın zirvesinden elde ettiğimiz suyumuzu İngiltere, Almanya, İsrail, Filistin, Güney Amerika ve ABD'ye ihraç ediyoruz.

• ADAÇAL ile kireç sektöründeyiz.

• HİSAR MADENCİLİK mikronize kalsit üretiminde sektörün ilk ve en büyük yerli üreticisi.

• BERA ALANYA ve Bera Konya otellerimiz ile turizmdeyiz. Ayrıca tekstil ve gaz işimiz de bulunuyor.
 


Geri Dön