02 / 05 / 2024

Berat Albayrak: İFM'ye yoğun ilgi var!

Berat Albayrak: İFM'ye yoğun ilgi var!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İstanbul'un bir finans merkezi olarak doğal mecra olma hikayesi kendiliğinden yeşeriyor" dedi. Berat Albayrak, finans merkezi için yoğun ilgi olduğunu belirtti...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos Zirvesi'nin ikinci gününde CNN Türk'e verdiği röportajda Davos'un olumlu geçtiğini kaydetti. Berat Albayrak, İstanbul Finans Merkezi için Asya ve Körfez ülkelerinden ilgi gösterildiğini de aktardı.

Haber Türk gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'ye ve İstanbul Finans Merkezi'ne yoğun bi ilgi olduğunu belirtti. Davos'ta yabancı bir çok sektörel marka yöneticisi ile görüştüklerini aktaran Albayrak "İstanbul'un bir finans merkezi olarak doğal mecra olma hikayesi kendiliğinden yeşeriyor. Finans merkezi için Asya ve Körfez ülkelerinde ilgi var, görüşmeler sürüyor" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Finans Merkezi için Asya ve Körfez ülkelerinden ilgi gösterildiğini ve görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Albayrak, Davos Zirvesi'nin ikinci gününde CNN Türk'e konuştu.

'GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR' 

Davos'un gayet olumlu geçtiğini kaydeden Albayrak yabancı bir çok sektörel marka yöneticisi ile görüştüklerini söyledi. Berat Albayrak, "2020 ertelenen yatırımların hayata geçtiği bir yıl olacak" dedi ve Türkiye'nin yüzde 5 büyüme hikayesi ile pozitif olarak farklılaşacağını söyledi.

"KENDİLİĞİNDEN YEŞERİYOR" 

Albayrak, "Bu yılın doğrudan yabancı yatırım açısından önemli bir yıl olacağını öngörüyoruz. Türkiye'de bu yılın değişim yılı olduğunu, yurt dışı iletişimini de güçlü yaparak göreceğiz . İstanbul'un bir finans merkezi olarak doğal mecra olma hikayesi kendiliğinden yeşeriyor. Finans merkezi için Körfez ve Asya ülkelerinden ilgi var, görüşmeler sürüyor" diye konuştu. 

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2020'de bitecek!


Geri Dön