27 / 04 / 2024

Beretta, Sivas’a silah fabrikası kuracak!

Beretta, Sivas’a silah fabrikası kuracak!

Dünyaca ünlü İtalyan silah firması Beretta Sivas’a fabrika kurmak için görüşmelere başladı. Kurulması düşünülen fabrika için firma yetkilileri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti...




Dünyaca ünlü İtalyan silah firması Beretta Sivas’a fabrika kurmak için görüşmelere başladı.


Kurulması düşünülen fabrika için Cumhuriyet Üniversitesi ile ortak hareket eden firma yetkilileri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.


Ziyarete Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Ertan Buyruk, Beretta'nın Türkiye Silah Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilginer, fabrika yetkilileri ve üniversite heyeti katıldı.


Fabrika kurulması fikrini Başkan Aydın’a anlatan Buyruk, firma yetkileri ile yapılan görüşmeleri ve üniversite ile iş birliği sürecini anlattı.


Savunma sanayi yatırımları için en ideal yerin Sivas olduğunu söyleyen Sivas Belediye Başkan Sami Aydın ise, Anadolu’nun merkezi konumunda olan Sivas’ın her manada elverişli bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Silah fabrikası yatırımı için her manada destek sağlayacaklarının sözünü veren Başkan Aydın, Beretta gibi bir markanın yatırım fikrinden çok memnun kaldığını söyledi.


Beretta Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilginer ise, 500 yıllık dünyaca ünlü bir marka olduklarını söyleyerek Sivas’a düşünülen fabrika hakkında Başkan Aydın ile fikir alışverişinde bulundu.


Başkan Aydın ziyaretin anısına Bilginer’e, üzerinde Sivas Kongre binasının kabartması yer alan plaket takdim etti.



Milliyet


Geri Dön