28 / 04 / 2024

Bergama Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Bergama Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

İnşaatı yüzde 80'de iken duran Bergama Kültür Merkezi'nde çalışmalar tekrar başladı. Tesise, 4 milyon 878 bin lira daha harcanacak ve gelecek yıl Haziran ayında açılacak.



İzmir'in UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ndeki ilçesi Bergama'da, yapımına 13 Ocak 2012 tarihinde başlanan ve yüklenici firma ortağının hayatını kaybetmesiyle inşaatı duran Bergama Kültür Merkezi bu yaz bitirilecek. 


Projesini ünlü mimar Emre Arolat'm hazırladığı Bergama Kültür Merkezi'nde ilk çalışmalar 13 Ocak 2012'de başladı. 2013 yılının sonunda bitirilmesi planlanan projede, beklenmedik olaylar yaşandı. 


İnşaat işlemlerinin sürdüğü sırada yüklenici firmanın ortağı hayatını kaybetti. Yasa çerçevesinde, Kamu İhale Kurumu ile Yüksek Fen Kurulu görüşleriyle ihale sözleşmesi feshedildi. Bu süreçte inşaatın yüzde 80'i tamamlanırken, ilçe merkezinde bulunan bina uzun süre atıl vaziyette, etrafı demir perdelerle kapalı şekilde kaldı. 


YER TESLİMİ YAPILDI 

Geçtiğimiz Mayıs ayında yeniden ihaleye çıkan Bergama Belediyesi, bu ihaleden sonuç alamadı. Bu sürecin ardından ikinci ihale Ağustos ayında yapıldı. İhaleyi Magnesia Yapı firması kazandı. 4 milyon 878 bin 710 lira daha harcanacak Kültür Merkezi inşaatı için 7 Eylül'de sözleşme imzalandı ve 15 Eylül tarihinde firmaya yer teslimi yapıldı. Bergama'ya kazandırılacak önemli tesisin önümüzdeki yıl Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalara  İzmir  Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. Büyükşehir, tesisin 2 milyon 927 bin 226 lirasını karşılayacak. 


İÇİNDE NELER YER ALIYOR? 

Bergama Kültür Merkezi'ni önemli mimarlardan Emre Aralot tasarladı. 10 milyon liraya mal olacak projede iki cep sineması, bir kütüphane, bir çok amaçlı salonu, yeme içme mekanları ve 36 işyeri olacak. İçinde yeşil alan bulunacak ve peyzaj düzenlemesiyle günümüzdeki AVM mantığı dışında inşa edilecek. 


Habertürk


Geri Dön