28 / 04 / 2024

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.



Slovenya'nın başkenti Ljubljana şehrinde yapılan ve ülkede bulunan minareli tek cami olan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran ayında hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; temeli 2013 yılında atılan ve modern mimarisiyle dikkat çeken camide çalışmalarda sona gelindi.

Aynı zamanda başkentteki ilk ve tek cami olma özelliğine sahip Ljubljana Camisi, Kabe'den esinlenilerek inşa edilen gövdesi, 40 metre uzunluğundaki minaresi ve Bosna Hersek'in eski konaklarını andıran dış cephesiyle görenleri büyülüyor.

Slovenya İslam Birliği Genel Sekreteri Nevzet Poric, yaklaşık 13 bin metrekarelik alda yapılan külliyenin inşaat çalışmaların tamamlandığını ve resmi açılışın Haziran ayında gerçekleşeceğini ifade etti.

Caminin yaklaşık 10 gün sonra kullanıma açılacağını sözlerine ekleyen Poric, "Her şey tamamlandı. Dolayısıyla camiyi kullanıma açabiliriz. 50 yıl bu camiyi bekledik ve sonunda ona kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu. 

Ljubljana'da cami yapılmasına dair ilk girişim 1969 yılında başlatılmış ancak sonuç alınamamıştı. Slovenya İslam Birliği, 2008 yılında caminin inşa edileceği arsayı satın almış, 2013 yılında ise caminin temeli atılmıştı.

1400 kişi kapasitesine sahip caminin inşası, yaklaşık 34 milyon avroya mal oldu.

Katar'ın desteğiyle inşa edilen caminin yapımında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) da önemli katkılar sundu.
 


Geri Dön