12 / 05 / 2024

Slovenya tek minareli cami

Slovenya tek minareli cami

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Slovenya'nın minareli tek camisi 2019'da açılacak!

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da hayata geçirilen tek minareli cami 2019 yılında açılacak. Cami 2 bin kişi kapasitesine sahip olacak. 

Validebağ Korusu'na yapılacak caminin mimarı konuştu!

Haftalardır tartışılan Validebağ'daki caminin projeleri ortaya çıktı. Projeye göre cami tek minareli. Proje müellifi mimar Nebil Özbalta, "Belediyede projeyi hazırlatan kurumlar var, benlik bir durum yok, konunun muhatabı belediyedir" dedi.

Yapıtek'in hisseleri İtalyan inşaat grubuna satıldı!

Çimbeton' un bünyesinde faaliyet gösteren Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş' nin hisseleri, inşaat sektöründe faaliyet gösteren İtalya merkezli Caltagirone Grup' a satıldı..

Emlak vergisi tek mesken indirimi!

Emlak vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, emlak vergisinde yapılan indirimler arasında tek mesken indirimi bulunuyor. Emlak vergisi tek mesken indirimi için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor...

Tek-Art İnşaat 9 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı yazılı açıklama ile 1 Ocak 2013 ve 30 Eylül 2013 dönemine ait dokuz aylık faaliyet raporunu yayınladı...

TOKİ'nin Mutki'de yapımına başladığı cami inşaatında sona gelindi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bitlis'in Mutki ilçesine görkemli bir camii yapıyor. Taşlıpınar mahallesinde yapımına geçen sene başlanılan tek minareli ve yaklaşık 400 kişilik cami inşaatında sona gelindi...

Diyarbakır'ın dünyaca ünlü surlara bitişik kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Yüzyıllarca, Hurri Mitanniler, Asurlar, Urartular, Medler, Romalılar, Sasaniler, Artuklular ve Akkoyunlular gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın dünyaca ünlü surlara bitişik kaçak yapılar tek tek yıkılıyor.

İstanbul'da en uzun otobüs hattı tek seferde 111 km kat ediyor!

Kentin iki ucu arasında otobüsle yolculuk yapanların kat ettikleri mesafe, bazen hayret edilecek seviyelere çıkıyor, örneğin, Harem-Şile-Ağva hattında çalışan otobüsler, tek seferde 111 kilometre kat ediyor..

Bilge Özdemir: Boğaz köprüleri tek yön olmalı!

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir İstanbul'un korkulu rüyası olan İstanbul trafiğini değerlendirdi ve ilginç bir fikir sundu. Bilge Özdemir ' Boğaz köprüleri tek yön olmalı' dedi..

Tek Art İnşaat genel kurul toplantısı yapacak!

Tek Art İnşaat Ticaret Turizm sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Tek Art İnşaat Ticaret Turizm sanayi genel kurul toplantısı yapacak...

Tek Yapı İnşaat Yakacık Life daire fiyatları!

Tek Yapı İnşaat Yakacık Life daire fiyatları için haberimizi okuyabilirsiniz. Yakacık Life projesi İstanbul Avraupa yakası Kartal'da 3 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor...

Emlak Konut Kayabaşı 3. Etap'a en yüksek teklif Tek Çelik Tokal İnşaat'tan!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Kayabaşı 3. Etap'a en yüksek teklif Tek Çelik Tokal İnşaat'tan geldi. İhale bugün saat 14.30'da gerçekleştirildi...

Tek Art İnşaat 8 Kasım'da Genel Kurul toplantısı yapıyor!

Tek Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu Kararı uyarınca, 2012 yılı Faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurulu'nu 08 Kasım 2013 tarihinde yapacak...

Slovenya tek minareli cami Haberi

Slovenya tek minareli cami

Slovenya'nın başkenti Ljubljana şehrinde yapılan ve ülkede bulunan minareli tek cami olan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran ayında hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; temeli 2013 yılında atılan ve modern mimarisiyle dikkat çeken camide çalışmalarda sona gelindi.

Aynı zamanda başkentteki ilk ve tek cami olma özelliğine sahip Ljubljana Camisi, Kabe'den esinlenilerek inşa edilen gövdesi, 40 metre uzunluğundaki minaresi ve Bosna Hersek'in eski konaklarını andıran dış cephesiyle görenleri büyülüyor.

Slovenya İslam Birliği Genel Sekreteri Nevzet Poric, yaklaşık 13 bin metrekarelik alda yapılan külliyenin inşaat çalışmaların tamamlandığını ve resmi açılışın Haziran ayında gerçekleşeceğini ifade etti.

Caminin yaklaşık 10 gün sonra kullanıma açılacağını sözlerine ekleyen Poric, "Her şey tamamlandı. Dolayısıyla camiyi kullanıma açabiliriz. 50 yıl bu camiyi bekledik ve sonunda ona kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu. 

Ljubljana'da cami yapılmasına dair...