28 / 04 / 2024

Bergama Kültür Merkezi WAF Dünya Mimarlık Festivali'nde finale kaldı!

Bergama Kültür Merkezi WAF Dünya Mimarlık Festivali'nde finale kaldı!

Bergama Kültür Merkezi, büyük ödüle çok yaklaştı. Mimari otoritelerin dikkatini çekerek WAF Dünya Mimarlık Festivalinde finale kalan Bergama Kültür Merkezi Projesi, ödüle doğru adım adım ilerliyor.




Bergama Kültür Merkezi, büyük ödüle çok yaklaştı. Mimari otoritelerin dikkatini çekerek WAF Dünya Mimarlık Festivalinde finale kalan Bergama Kültür Merkezi Projesi, ödüle doğru adım adım ilerliyor. Emre Arolat Mimarlık (EAA) imzasını taşıyan proje, 1-3 Ekim tarihleri arasında Singapur'da düzenlenecek Dünya Mimarlık Festivalinde, "Proje" dalında "Geleceğin Yapıları Kültür" kategorisinde yarışacak. 

517 eser arasına girdi Dünyanın dört bir yanından 2500 mimarı bir araya getiren WAF, dünyadaki en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak niteleniyor. Festivalde bu yıl 65 ülkeden 517 mimari proje yer alıyor. Mimarların yanı sıra akademisyenler ve danışmanlardan oluşan uluslararası jürinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda finale kalan Bergama Kültür Merkezi, yarın büyük jürinin önüne çıkacak. BKM Projesi'nin sunumunu, Zeynep Uşşaklı yapacak. 

Bergama Kültür Merkezinin rakipleri arasında Brezilya, Çin, Hindistan, Kuveyt, Senegal ve Malezya'dan yapıları bulunuyor. 


Milliyet Ege


Geri Dön