28 / 04 / 2024

Beşiktaş Meydan Projesi ne zaman başlayacak?

Beşiktaş Meydan Projesi ne zaman başlayacak?

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş ve Ihlamur Meydan projeleri için tarih verdi... Peki Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm nereden başlayacak? Mecidiyeköy-Beşiktaş metrosu gelecek mi? Dikilitaş'ta imar artışı olacak mı?



Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CNBC-e'de canlı yayınlanan Finans Cafe programında Melda Yücel'in sorularını cevapladı. Hazinedar, programda Beşiktaş Meydanı ve Ihlamur Yayalaştırma projeleri için tarih verdi. Ihlamur Meydanı için Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin yıkılacağını, Esma Sultan İlköğretimkulu'nun da yıkılıp yerine altında zeminaltı katlı otoparkın da bulunduğu bir okul yapılacağını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı, Mecidiyeköy - Beşiktaş arasında bir metro projesinin de gündemde olduğunu dile getirdi. 


Beşiktaş kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni ne zaman? Tıklayın ve öğrenin!


Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm nasıl olacak?


Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm sürecinin Beşiktaş Meydan Yayalaştırma Projesi ve Ihlamur Meydanı Projesi ile başlayacağını belirten Hazinedar, "İstanbul'da her bölge kentsel dönüşüm açısından farklı değerlendirilmeli. Tek veya birkaç bina yıkılmasıyla kentsel dönüşüm olmaz. Beşiktaş'a özel uygulama yapmaya çalışıyoruz, yasaları zorluyoruz. Şehrin geleceğini düşünerek binaların yıkılarak yeniden yapılmasını değil, ada bazlı kentsel dönüşüm yapalım" dedi. 



Beşiktaş'ta dönüşecek ilk alan neresi?


Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi olarak ada bazlı kentsel dönüşüm planladıklarını vurguladığı konuşmasında, "Kentsel dönüşümde önceliğimiz Başbakanlık Ofisi ve Deniz Müzesi'nin bulunduğu Sinanpaşa Mahallesi olacak. Ihlamur kasrına kadar olan bölgeyi ada bazlı planladık ama bir bütün olarak dönüştürmemiz mümkün değil" diye konuştu. 


Beşiktaş Evlendirme Dairesi yıkılacak, oraya meydan yapılacak! 


Beşiktaş'ta lokal dönüşüm projeleri de geliştirdiklerini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı, Ihlamur Yayalaştırma Projesi'nin detaylarını da açıkladı, Hazinedar şunları söyledi; 


"Ihlamur'da yayalaştırma projesine başladık. Ihlamur Yayalaştırma Projesi'ni odalara götürüyoruz. STK'larla, muhtarlarla kent konseyiyle görüşüyoruz. Ihlamur Meydanını, Beşiktaş Evlendirme Dairesini yıkarak yeni bir meydan olarak meydan kazandırmaya çalışıyoruz. Beşiktaş halkının yüzde 70 - 80 oranında desteği var. Burada sorun, süreçleri planlamak... Örneğin Nüzhetiye Caddesi'ni planladık, İstanbul Valiliği'ne otoparklı ilköğretim okulu projemizi anlattık".


Büyük Esma Sultan İlköğretimokulu yıkılıp, yeraltı otoparkıyla yeniden yapılacak!


Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan Büyük Esma Sultan İlköğretimokulu'nun yıkılıp yeniden yapılacağını açıklayan Hazinedar, okul ve katlı otopark projesini, "Büyük Esma Sultan İlköğretimokulu'nu yıkıp, altında yeraltı otoparkı ile yapacağız ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edeceğiz.


Beşiktaş Meydanı ne zaman trafiğe kapanacak?


Beşiktaş Meydan Projesi hakkında ilk açıklamaları da canlı yayında yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Beşiktaş Meydan Projesi ile ilgili belediyenin çekincesini "Beşiktaş Meydanı dolgu alanı ama altında tarihi eser olabilir, önümüzdeki günlerde sondaj çalışması yapılacak" diyerek paylaştı. 


Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma Projesi için ihaleye hazırlandıklarını ifade eden Hazinedar, 2015 genel seçimlerinden sonra ihalenin gerçekleştirileceğini şöyle ifade etti: "Seçimlerden sonra bu projelerin ihalelerini yapacağız. İnşaat çalışmaları, seçimden sonra 2016'ya sarkabilir. 2016 ikinci yarısında projeye başlanabilir"... 


Beşiktaş Meydan Projesi ne zaman bitecek?


Projenin planlanan bitiş tarihini de veren Hazinedar, "2019'a kadar Beşiktaş meydan projelerini hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. 


Beşiktaş'a metro gelecek mi?

 

Mecidiyeköy - Kabataş metro hattı projesini hatırlatan bir izleyicinin "Beşiktaş merkezine de metro gelecek mi? Gelecekse ne zaman?" şeklindeki sorusuna da yanıt veren Hazinedar, "Metro, Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a gelecek zaten. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu projeyi de görüşüyoruz. Sayın Topbaş'a Beşiktaş - Mecidiyeköy metro hattının ivedilikle yapılmasını rica ettim. Önümüzdeki günlerde projelendirilir diye bekliyorum" diye cevap verdi.


Dikilitaş'ta imar artışı olacak mı?


Programın sunucusu tarafından yöneltilen bir diğer izleyici sorusu da Dikilitaş Mahallesi'nde imar artışı olup olmayacağının cevabını istiyordu. Hazinedar, Dikilitaş Mahallesi'nde az da olsa imar artışı planladıklarını müjdeleyerek "Amacımız, DikilitaşMahallesi'nde imar yoğunluğunu çok vermeden kentsel dönüşümü gerçekleştirmek" dedi.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön