28 / 04 / 2024

Beşiktaş-Tekstilkent metrosunun ihalesi 2 ay içinde yapılacak!

Beşiktaş-Tekstilkent metrosunun ihalesi 2 ay içinde yapılacak!

Boğaz suyuyla canlanan Haliç’i ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yeniden yeşeren Sadabat’ı gezdiren Başkan Topbaş, Beşiktaş’tan başlayarak Kağıthane üzerinden Tekstiltent’e ulaşan metronun ihalesinin 1-2 ay içerisinde yapılacağını müjdeledi...



“Kağıthane Deresi’nde kürek çekeceğiz”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e su veren sistemin ardından yapımı planlanan ‘Sâdâbâd Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi Projesi’ni yerinde inceleyecek, basın mensuplarını bilgilendirdi. Programın başında yağan sağanak yağmur nedeniyle geziyi kısa tutan Başkan Kadir Topbaş, yandaki Kağıthane Belediyesi’ne geçerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan ve İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir’in de yer aldığı toplantıya “Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” dizelerini okuyarak başlayan Kadir Topbaş, “Bugün böyle oldu. İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e getirdiğimiz, buranın can suyu olan ve yeni bir hayatın ciddi anlamda işaretlerini veren bu güzelliği yerinde incelemek istedik. Ama yağmur rahmet ve bereketiyle karşıladı bizi. İnşallah daha ilerde Sayın Başkan Fazlı Kılıç ile burada kürek de çekeceğiz. Cumhuriyet gururu gibi Sadabat’ın yeniden hayat bularak İstanbulluların yeniden mesire alanı haline gelmesi de büyük bir gurur tablosudur. Burası gelecekte çok daha güzel olacak” diye konuştu.


Cumhuriyet coşkusu İstanbul’dan dünyaya yansıdı


İstanbul’a birçok ilki ve güzelliği yaşattıklarını ifade eden Başkan Topbaş, geride bıraktığımız haftada Kurban Bayramı’nın ardından Cumhuriyet coşkusunu inanılmaz güzellikteki havai fişek gösterisiyle birlikte yaşadığımızı ve dünyaya yansıttığımızı söyledi.  Topbaş, “Türkiye’de 75 milyonluk büyük bir millet ve büyük bir aileyiz. Dünya artık Türkiye’deki ve İstanbul’daki gelişmeleri konuşuyor ve yakinen takip ediyor. Çanakkale’de yazdığımız o destansı kahramanlığın bir benzerini bugün yaşadığımız gelişmeyle yeniden göstermekteyiz” dedi.


“Dün İstanbul Boğazı’nın sahillerinde ve ekranları başında Cumhuriyet Bayramı coşkumuza katılan vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Gelecek yıl Cumhuriyet Bayramımızın 90. Yılını da aynı coşkuyla kutlayacağız” diyen Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyük bir millet olmanın ve birlikte olmanın gururunu yaşayacağız. Biz millet olarak ne zaman bir araya geldiysek büyük başarılara imza attık. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 75 milyonluk bir aile olarak Türkiye’nin ve İstanbul’un bundan sonra da dünyayı etkileyen bir güç olmasını birlikte sağlayacağız.”


Kağıthane’ye metro müjdesi…


Kadir Topbaş, başkanlık döneminde İstanbul’da ulaşımdan, spora ve sağlığa kadar büyük gelişmeler yaşandığını hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu; “Burada bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum; İnşallah önümüzdeki bir 1-2 ay içerisinde Kağıthane’den geçecek olan Beşiktaş-Mecidiyeköy-Çağlayan-Alibeyköy-Tekstilkent Metrosu’nun ihalesini yapacağız. Bu metroyu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarımızla yapacağız. Hazırlıklarımızı yaptık, İstanbullular 2016 yılına kadar ulaşım ve erişim sıkıntılarının geride kaldığını görecekler ve yaşayacaklar. Bu çalışmalara destek veren mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

İBB


Geri Dön