'Beşiktaş'ın Kurtuluşu' olarak bilinen Fulya projesi davasında mutlu haber bekleniyor!
“Beşiktaş’ın kurtuluşu” olarak görülen Fulya Projesi Yıldırım Demirören döneminde hayata geçirildi. Fulya Projesi’nde sözleşmeye uymayan müteahhit firma ile BJK arasında kriz çıktı. Peki BJK Fulya projesinde son durum ne?
Süleyman Seba döneminde temelleri atılan, “Beşiktaş’ın kurtuluşu” olarak görülen Fulya Projesi Yıldırım Demirören döneminde hayata geçirildi. Ancak Fulya’da beklenen olmadı. Fulya Projesi’nde sözleşme gereği olması gereken paylaşıma yüzde 67 BJK – yüzde 33 Müteahhit Firma uyulmadığı gibi Beşiktaş kulübüne değeri en düşük olan otopark gibi alanlar verildi. Sözleşmeye aykırı olarak çıkılan fazla katlardan ise Beşiktaş’a hiçbir şey verilmedi. Söz konusu gelişmeler sonrası Mahkemenin yolu tutuldu.
Gübven JK isimli twitter kullanıcısı sosyal medya hesabından Fulya projesiyle ilgili Beşiktaş'a güzel haber gelebileceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...
Beşiktaş'a güzel haber gelebilir.
Beşiktaş yürüttüğü Fulya davasında haklı bulunursa 30 milyon Euro'ya yakın bir tazminat hakkına sahip olacak.
Detaylara eriştikçe paylaşacağım.
FULYA DAVASI NEDİR?
“Beşiktaş’ın kurtuluşu” olarak görülen Fulya Projesi Yıldırım Demirören döneminde fiziki olarak hayata geçirildi. Ancak Fulya’da beklenen olmadı. Biten Fulya Projesi’nde sözleşme gereği olması gereken paylaşıma (yüzde 67 BJK – yüzde 33 Müteahhit Firma) uyulmadığı gibi Beşiktaş kulübüne değeri en düşük olan otopark gibi alanlar verildi. Sözleşmeye aykırı olarak çıkılan fazla katlardan ise Beşiktaş’a hiçbir şey verilmedi!
Fulya’dan karlı çıkan tarafın müteahhit firma olması ve Beşiktaş’ın çok büyük bir zarara uğratıldığı gerçeğinin ortaya çıkmasının ardından 2008 Şubat’ında yapılan Mali Kongre’de 22 kongre üyesi yönetim kurulunu ibra etmedi.
Bu üyelerden 5’i (Altay Altın, Teoman Ayyıldız, Taşkın Mınık, Cengiz Sarıkaya ve Atilla Odabaşı) avukat Murat Ersöz aracılığıyla İstanbul 6. Asliye Sulh Hukuk mahkemesinde dava açtı.
Beşiktaş’ın eski antrenörlerinden kongre üyesi Hürser Tekinoktay da BJK pan üyesi avukat Tekin Bilge’ye vekalet vererek İstanbul 8. Asliye Sulh Hukuk mahkemesinde Mali Kongrenin iptaline istinaden dava açtı.
Mahkemenin ilerleyen safhalarında 5 kişinin (Altay Altın, Teoman Ayyıldız, Taşkın Mınık, Cengiz Sarıkaya ve Atilla Odabaşı) 6. Asliye Sulh Hukuk mahkemesinde açtığı davayla 8. Asliye’de Hürser Tekinoktay’ın açtığı dava, konuların aynı olması nedeniyle birleştirildi.
Mahkemede davacılar, Fulya’da inşaatın projeye aykırı yapıldığını, rantın artmasına rağmen, artan inşaattan Beşiktaş’a pay verilmediğini belgeleriyle mahkemeye sundu.