Ekonomi

Beşiktaş'ın kripto parası var mı, ne zaman çıkacak? Rain nedir?

Futbol kulüpleri de kripto para atılımları yapıyor. Beşiktaş’ın da bu yönde çalışmaları olduğu biliniyor. Spor kulüpleri token piyasasına girerken, şirketlerin de dikkatini çekiyor. Beşiktaş, kripto para platformu Rain ile 2 yıllık göğüs reklamı konusunda anlaşmaya vardı. BEŞİKTAŞ’IN KRİPTO PARASI VAR MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?Beşiktaş Token için Kointra ile anlaşma yapıldığı biliniyor

Beşiktaş’ın Rain ile 2 yıllık 12 milyon 250 bin euro değerinde sponsorluk anlaşması yapmasının ardından, ‘’Beşiktaş’ın kripto parası var mı? Beşiktaş’ın kripto parası ne zaman çıkacak? Rain nedir?’’ soruları da gündem oldu.

BEŞİKTAŞ’IN KRİPTO PARASI VAR MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Beşiktaş Token için Kointra ile anlaşma yapıldığı biliniyor. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray da dâhil olmak üzere birçok spor kulübünün kripto parası bulunuyor.  

 

BEŞİKTAŞ İLE RAİN ARASINDA 2 YILLIK ANLAŞMABeşiktaş, kripto varlık platformu Rain ile 2 senelik forma göğüs sponsorluk anlaşması imzaladığını duyurdu. 2 yıllık 12 milyon 250 bin avroluk sponsorluk anlaşmasının imzalandığı toplantının ardından açıklama yapıldı. 
 

Beşiktaş’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, "Rain Yazılım ve Ticaret A.Ş. ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar Güney Tribün Sponsorluğu ve 22-2023 sezonundan başlamak üzere 23-2024 sezonu sonuna kadar Forma Göğüs Sponsorluğu kapsamında Şirketimize toplam 12 milyon 250.000 euro + KDV ödenmesi konusunda anlaşmaya varmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BEKO GİTTİ, RAİN GELDİ

Beşiktaş’ın Rain ile yaptığı anlaşmayla beraber kulübün yıllarca sponsoru ve göğüs reklam sahibi olan Beko ile anlaşma sona erdi.

 

‘’GELİRLERİ ARTIRMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK’’

Futbolun profesyonel ve ekonomisinin çok farklı noktalara doğru ilerlediğini vurgulayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, buna ayak uydurabilen kulüplerin çok başarılı olacaklarını kaydederek, geleceklerini de garanti altına alacağını söyledi.

Futbolda sponsorların ekonomik katkılarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Çebi, bundan sonra gelirlerin artırılmasından başka çarenin kalmadığını ifade ederek, giderlerin düşürülmesi gerektiğini paylaştı.

 

RAIN HANGİ ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR?

Kripto para alanında faaliyetlerini südüren Rain’in merkezi İstanbul’da yer alıyor. Uluslararası boyutta hizmet veren Rain, Orta Doğu’da kuruldu. Bahreyn Merkez Bankası tarafından kontrol edilen Rain, Litecoin, Bitcoin, XRP ve Ethereum alış-satışlarına aracılık ediyor. Rain’in asıl merkezi de Bahreyn’de bulunuyor.

Bölgede birden fazla bankacılık ortaklığı bulunan Rain'in dünyadaki ilk lisanslı kripto para borsalarından birine sahip olduğu belirtildi.