Sektörel

Beşiktaş'ta GYO maddesi ortalığı karıştırdı: Beşiktaş'ın mülkleri satılıp, borçlar ödenecek! 

Beşiktaş'ta yapılacak genel kurul toplantısında tüzüğe eklenmek istenen bir madde yeni bir tartışmaya sebep oldu. Özellikle yönetimde hali hazırda olan gayrimenkul yatırım ortaklığı yetkisinin genel kurulun yetki ve görevleri arasına da eklenmek istenmesi soru işaretleri yarattı. Beşiktaş'ın mülkler

Beşiktaş'ta yapılacak olan tüzük tadili genel kurul toplantısı yeni bir tartışmaya neden oldu. Kulübün tüzüğünün 5. maddesinde amaçlar ve faaliyetler başlığı altında, hali hazırda "Ticari şirketler, iktisadi işletmeler, yatırım ortaklıkları ve vakıflar, yardımlaşma ve dayanışma kurumları kurar veya kurulmuş ticari şirketler, yatırım ortaklıkları ve vakıflara katılır. Kurulmuş veya kurulacak olan ortaklık hisselerini halka arz yoluyla değerlendirir" ifadelerine yer veriliyor. 

Bu maddede yatırım ortaklıkları ifadesi olmasına karşın, yeni tüzük taslağında, genel kurulun görev ve yetkileri başlığı altında, "Taşınmaz mallarla ilgili Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulması hususunda yönetim kuruluna yetki vermek" olarak bir maddenin olması kafada soru işaretleri yarattı. 

Kulüp içinde yönetime muhalif isimler, gayrimenkul yatırım ortaklığı için genel kuruldan yetki alınmasına gerek olmadığına dikkat çekerek, bu durumun riskli ve suistimale açık bir yönü olduğu görüşünde bir araya geldi.

Oda TV'de yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklama yapan bir kulüp üyesi, "Genel kurulun yetki ve görevleri arasına gayrimenkul yatırım ortaklığı ile ilgili bir madde koymak, mevcuttaki beşinci maddeye aykırılık teşkil eder çünkü yönetim kurulunun zaten bu şekilde bir yetkisi bulunuyor. Bu nedenle burada yapılmak istenen şu olabilir. Bu madde eklenirse ileride bir gayrimenkul ortaklığı yapabilmek için genel kurula bu sorulduğunda, genel kurul da mevcut yönetime ‘Gayrimenkul yatırım ortaklığı yapmanıza izin veriyoruz’ şeklinde yetki verirse, o esnada yönetimde yer alan isimler, ortaklıktan dolayı ortaya çıkması olası zararlara ilişkin ‘Biz yetkiyi genel kuruldan aldık. Bu sebeple buradaki zararın ortaya çıkmasında biz münferit sorumlu değiliz’ diyebilirler" ifadelerine yer verdi. 

Bunu görevdeki her yönetimin yapabileceğine vurgu yapan kulüp üyesi, "Kulübün amaçları başlığı altında yönetim kuruluna zaten verilmiş olan bir yetkiyi neden tekrar genel kurulun yetki ve sorumluluklarına ilave ediyorsun ki. Buna gerek bulunmuyor. Tüzük kendiyle çelişir" dedi. 

Yönetim kurulunun gayrimenkul yatırım ortaklığı yapabilmesinde herhangi bir engel bulunmadığına dikkat çeken kulüp üyesi, "Bu, genel kurula sormadan da yapılabilir çünkü kulübün hedeflerinin içinde yer veriliyor buna zaten" ifadelerini kullandı. 

Odatv'ye konuşan Beşiktaş üyesi, bu kararın altında yatan nedenle ilgili açıklama yaptı ve "Hasan Arat yönetiminde para yok. Yönetime 'beyaz yakalı' isimler alındı. Kimseden para çıkmıyor. Beşiktaş’ın mülklerini satıp borç ödeyecekler" ifadelerine yer verdi. 

Diğer taraftan bir grup Beşiktaşlı da bu madde ile birlikte genel kurula sormadan mülk satılmasının önüne geçileceğine vurgu yaparak gelen yönetimlerin "kafasına göre" hareket etmesini engelleyeceği görüşünde birleşti ve "Doğru bir tüzük değişikliği" değerlendirmesini gündeme getirdi. 

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Renault açıkladı! Renault Clio Mayıs 2024 fiyat listesi belli oldu...