Kent Haberleri

Altına Fed hamlesi! Altını olanlar ters köşe oldu! Bu açıklama ortalığı karıştıracak! Çok acil bakın!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarını sonlandırdıklarını açıklamasının ardından düştü. Fed'ten altına hamle gelirken, altını olanlar ters köşe oldu. Sonrasında altın ile ilgili yapılan bu açıklama ise ortalığı karıştıracak. İşte o açıklama... Dün açıklana Fed faiz kararı sonrası 1100 TL seviyesine kadar yükselen gram altın düşmeye başlarken ons altın 1778 dolara kadar geriledi

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününe düşüşle başladı. Dün açıklana Fed faiz kararı sonrası 1100 TL seviyesine kadar yükselen gram altın düşmeye başlarken ons altın 1778 dolara kadar geriledi. Altını olanlar ters köşe oldu.

Altına Fed tarafından gelen bu hamle altın fiyatlarının düşmesine neden olurken, Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan tarafından gelen açıklama ise ortalığı karıştırdı.  Altın fiyatları düşecek mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte o açıklama! Altını olanlar çok acil bakın!

ALTINA FED HAMLESİ!

Fed Başkanı Jerome Powell faizleri artırmada ve enflasyonu düşürmede yapmaları gereken daha çok iş olduğunun altını çizerken altın fiyatları da baskı görerek düşmeye başladı. Spot piyasada altının onsu yeni işlem gününde 1.773 dolara kadar gerilerken şu dakikalarda 1778 dolardan işlem görüyor. 

 

Ons altın, fiyat artışlarını frenlemek için yapılan agresif parasal sıkılaştırma ile değer kaybetmiş ve Kasım ayının başından bu yana bazı kayıplarını telafi etse de Mart ayında gördüğü zirvesinden hala yaklaşık yüzde 13 aşağıda işlem görüyor.

BU AÇIKLAMA ORTALIĞI KARIŞTIRACAK...

Altın fiyatları Fed sonrası düşüşe geçerken altın piyasası ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Fed politika yapıcıları, faizlerin 2024 yılında  yüzde 4,1’e düşürülmeden önce 2023 daha önce belirlenen seviyelerin üstüne çıkarak yüzde 5,1 seviyesine ulaşacağını öngördüler. Bu durum altının faiz getiren alternatiflere karşı talebin azalmasına neden oldu.

 

Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Kıymetli metaldeki kazançlar, esas olarak ABD merkez bankasının oran artışlarını gelecek yıl Şubat ayında tamamlayacağına dair umutlardan kaynaklandı. Son açıklamalar, böyle bir senaryonun olası görünmüyor bu nedenle yaşanan son kazançlar geri alınabilir” diyerek altın fiyatlarının düşüşe geçeceğini söyledi.

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişinin odak noktası olmaya devam ediyor. Ons altın şu dakikalarda 1778 dolardan işlem görürken gram altın 1083 liradan işlem görüyor.

Altın bir adım geri attı! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! Yatırımcılar ters köşe oldu! Güncel altın fiyatları

Gram altının 15 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!