28 / 04 / 2024

Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii ibadete açıldı!

Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii ibadete açıldı!

2 yıldır tamiratı devam eden Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii törenle ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma için 12 milyon 680 bin lira harcandı.



İstanbul Beşiktaş'ta bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamir edilen Küçük Mecidiye Camii dün cuma namazı öncesinde törenle ibadete açıldı.Caminin açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.


BÜYÜĞÜNE HÜRMETEN KÜÇÜKTÜR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Kurtulmuş, caminin, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. Kurtulmuş,'Bugün burada sıradan bir binayı açmıyoruz. Camiler, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biridir. Bu açıdan baktığımız zaman bir ruhun yeniden 2015 Türkiye'sinde Beşiktaş ve etrafında yaşayan vatandaşlarımızla, İstanbul ve etrafında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasını sağlıyoruz. Küçük Mecidiye Camii 1848'de yapılmış her tarafında ayrı bir mimari özellik bulunan fevkalade önemli şaheserlerimizden biridir. Küçük Mecidiye'dir. Çünkü büyüğüne hürmeten buraya küçük denmiştir. Yoksa sanatındaki küçüklükten dolayı değil sanatı da büyük olan Küçük Mecidiye Camii'ni açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


İKİ YILDA TAMİR EDİLDİ

2013 yılında tamiratına başlanan ve 12 milyon 680 bin liraya yenilenen Küçük Mecidiye Camii, Sultan Abdülmecid Han tarafından 1848 yılında, saray mimarlarından Garabet Amira Balyan ve Nigoğos Balyan'a yaptırıldı.


Yeni Şafak


Geri Dön